4 ilde hırsızlık operasyonu

Bingöl, Muş, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı

4 ilde hırsızlık operasyonu

Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılık yaptıkları belirtilen bir suç şebekesine yönelik olarak 4 ilde düzenlenen operasyonlarda, 14 kişi gözaltına alındı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyon kapsamında Bingöl, Muş, İstanbul ve İzmir'de bazı adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendiği belirtildi.

Yapılan baskınlarda, Bingöl'ün Karlıova, Muş'un Bulanık ve Varto ile Bitlis'in Ahlat ilçesinde, E.A ve A.K'nın elebaşılığını yaptıkları 19 kişilik organize suç örgütünden 14'ünün yakalandığı, 5'inin ise arandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:                        

''Şüphelilerin, 7 ayrı hayvan hırsızlığı olayına karıştıkları belirlenmiştir. Örgüt üyelerinin çaldıkları hayvanları başka birine kendi mallarıymış gibi emanet olarak bıraktıkları, sonrasında bu malları teminat olarak göstererek araba ve traktör aldıkları, hayvanlarını çaldıkları kişilere ise hayvanları bulabileceklerini söyleyerek karşılığında para ve hayvan aldıkları, bir kısım hayvanı, hayvan sahiplerine geri teslim ettikleri tespit edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz