4 ilde kredi kartı operasyonu

Antalya, Sivas, Batman ve Çankırı'da yerli ve yabancı turistlere ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı

4 ilde kredi kartı operasyonu
Antalya, Sivas, Batman ve Çankırı'da yerli ve yabancı turistlere ait kredi kartı bilgileri ve şifrelerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, 9 ay sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Sivas, Batman ve Çankırı'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini elde ettikten sonra sahte kredi kartı düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

Örgüt lideri olduğu bildirilen İ.S'nin 2005'te ''uyuşturucu ticareti'' suçlamasıyla  emniyet teşkilatından ihraç edildiği belirtildi. Örgüt lideri İ.S'nin 2010'da ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''kredi kartı dolandırıcılığı'' suçlamalarıyla tutuklandığı, daha  sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Zanlıların, bilgilerini ele geçirdikleri kredi kartlarından komisyon karşılığı anlaştıkları iş yeri sahipleri aracılığıyla 500 bin lira çektiği öğrenildi.

İ.S. ile gözaltına alınan M.K, O.Ş, Ş.K, G.K, M.C, M.K, İ.K, A.Ö, A.M'nin ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında banka veya kredi kartlarını kötüye kullanma'' suçlamasıyla sorguları sürdürülüyor.

Bu arada, gözaltına alınanlar arasında yer alan M.K'nin kamu görevlisi olduğu bildirildi. AA

Kaynak: Diyarbakır Söz