40 yıllık mezra yıktırıldı

Batman Merkeze Bağlı Mezrada 15 Ev ve Bağlı Ahırlar Yıkıldı

40 yıllık mezra yıktırıldı

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı Köyü Evelce Mezrası'ndaki 15 ev ve bağlı ahırlar, jandarma gözetiminde dozerlerle yıkıldı.

Valiliğin, hazine arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle aldığı yıkım kararı, jandarma gözetiminde gerçekleştirildi. Özel İdare ve Karayolları'na ait ekipler, sabah erken saatlerde Evelce Mezrası'na gelerek yıkımı gerçekleştirmek istedi.

MEZRA YIKILDI

Valiliğin yıkım kararına direnen köylüler, jandarma ekipleri tarafından saatler süren ikna çabaları sonucu evlerini boşalttı. Evleri tek tek gezen jandarma, köylüleri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç verdi. Ev ve ahırların boşaltılmasının ardından, Özel İdare ekipleri yıkımı gerçekleştirdi. Köyde jandarma ekiplerini ve dozerleri gören küçük çocuklar, şaşkınlıkla evlerinin yıkılmasını izledi.

40 YILDIR MEZRA

40 yıldır Evelce Mezrası'nda oturduklarını belirten köylülerden Ahmet Tüzel, 90'lı yıllarda boşattıkları köylerine 'Köye Dönüş' yasasından sonra tekrar döndüklerini ve evlere DEDAŞ tarafından elektrik çekildiğini belirterek, "Yıllardır vergimizi veriyoruz, elektrik faturalarımızı ödüyoruz. Bu yıkımla 150 kişi açıkta kaldı. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Herkes bir yakınına sığınacak, devlet yetkilileri zararımızı karşılayacaklarını belirtti. İnşallah bizi bu mağduriyetten kurtarırlar." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz