4'üncü güne girildi

Murat Nehri'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan kız çocuklarının bulunması için başlatılan çalışmalar devam ediyor

4'üncü güne girildi

Murat Nehri'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan kız çocuklarının bulunması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

                  

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, 3 gün önce Bulanık ilçesine bağlı Balotu köyünde tarlada çalıştıktan sonra serinlemek için Murat Nehri'ne giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Nevin Güneş ile Avşar Aydınlı'nın bulunması için başlatılan arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

HALA DA BULUNMADI

Van Emniyet Müdürlüğü'nden gelen Sahil Güvenlik ekibinin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve dalgıçlarla arama çalışmasına katıldığını belirten Görükmez, yaklaşık 5 kilometrelik alanda arama yapıldığını, kız çocuklarının bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.

4'ÜNCÜ GÜNÜNE GİRDİ

Görükmez, arama çalışmalarının, Karaağıl beldesi mevkisinden Alparslan 2 Baraj Gölü'nün bulunduğu alanda devam ettiğini bildirerek, ''Alan geniş ve su çok kirli. Bu da çalışmaları engelliyor. Ekiplerimiz akşama kadar çalışmalarını sürdürecek. Bugün de bir sonuç alamazsak ekipler hafta sonu da arama çalışmasını sürdürecek'' dedi.

Acılı ailelerin 3 gündür nehrin kenarında beklediğini ve bu nedenle çocuklara bir an önce ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Görükmez, aramaya birçok vatandaşın da destek verdiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz