5 ilde dolandırıcılık operasyonu

Matbaada bastıkları sahte çekle dolandırıcılık yaptığı öne sürülen biri astsubay 22 kişi gözaltına alındı

5 ilde dolandırıcılık operasyonu

Antalya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, sahte çekle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen biri astsubay 22 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından matbaada bastıkları sahte çeklerle vatandaşları dolandırdığı öne sürülen bir örgüte yönelik Antalya, İstanbul, Ankara, Konya ve Iğdır'da operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, aralarında Iğdır'da görevli muvazzaf astsubay S.A'nın da bulunduğu 3'ü kadın 22 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte çek ve bir tabanca ele geçirildi.

Örgütün İstanbul'daki üyelerinin çek basılması ve şirket kurulması işlemlerini yürüttüğü, Antalya'daki üyelerinin ise sahte çekleri eşya ve otomobil alımı karşılığında piyasaya sürdüğü bildirildi. Örgütün çeklere kaşe basmak için çeşitli şirketler kurduğu ancak bu şirketlerin hiçbir faaliyet göstermediği iddia edildi.

Gözaltına alınan astsubay S.A'nın da örgütten temin ettiği sahte çekleri Iğdır'da piyasaya sürdüğü öne sürüldü. S.A'nın sahte çekle son olarak bir şirketten 32 bin liralık gıda maddesi almak istediği ancak teknik takip yapan polisin bunu önlediği belirtildi. Polisin operasyon yaptığı gün de örgüt üyelerinin karşılıksız çekle 450 bin liralık mermer almaya çalıştığı iddia edildi.

Örgütün 3 ayda 15 olaya karıştığı ve yaklaşık 10 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Zanlılar, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık yapmak'' ve ''resmi evrakta sahtecilik'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz