'50 bin' yerine '50 milyar TL' diyen galerici: Heyecandan oldu

Depremzedeler için yapılan ortak canlı yayına bağlanan ve 50 bin TL bağış yapmak isterken yanlışlıkla 50 milyar TL deyince gündem olan galerici Hamit Duras 'o an'ı anlattı.

'50 bin' yerine '50 milyar TL' diyen galerici: Heyecandan oldu

Deprem bölgesine yardım amacıyla gerçekleştirilen 'Türkiye Tek Yürek' ortak canlı yayınında, program katılımcılarından ilahiyatçı Mustafa Karataş, telefonda konuştuğu kapı komşusu olan bir oto galericinin 50 milyar TL'lik bağış yaptığını söyledi. İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi Hamit Duras, açıkladığı tutarla sosyal medyada gündem oldu.

Yaklaşık 2 milyar 651 milyon 999 bin 500 dolara tekabül eden bu meblağla ilgili olarak Acun Ilıcalı yanlış anlaşılmayı düzeltti ve Duras'ın 50 milyar TL değil, 50 bin TL bağışladığı ortaya çıktı. Durmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da tutarın yanlış anlaşıldığını açıkladı.

HEYECANDAN SÖYLEDİM

Hyecanla canlı yayına bağlanarak bağışta bulunmak istediğini belirten Hamit Duras, "Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu. Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi" dedi.

Hamit Duras ve dükkanda çalışan oğlu Hüseyin Duras yaşananlardan sonra telefonlarının hiç susmadığını belirtti.

Hamit Duras, "Bazı insanlar arayıp tebrik ediyor, bazıları ise tepki gösteriyor. Yine söylüyorum, benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım. Benim 9 yaşında Elif isimli bir torunum var, beni çok etkiledi. Annesi hırka örmüş, kendisi de kaşkol örmüş. Annesine, 'Bir ip daha alın ben yine öreceğim, depremzedelere göndereceğim' demiş. Babasına göndermek istediklerini ve kumbarasını da vermiş, buna çok duygulandım, bağış yaptım. Bir çocuk bunu yapıyorsa, biz niye yapmayalım dedim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz