9 yıldır aranıyordu

Cinayetten 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

9 yıldır aranıyordu

ŞANLIURFA'da, 2003 yılında tartıştığı komşusunu bıçaklayarak öldürdüğü için 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 9 yıldır aranan 35 yaşındaki Mehmet Kırdar, polis tarafından yakalandı.

Mehmet Kırdar, 2003 yılında Süleymaniye Mahallesi'nde komşusu olan Mehmet Çiftçi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönmesinin ardından Kırdar, yanındaki bıçak ile komşusu Çiftçi'yi öldürerek kaçtı. Olayın ardından gıyabında yargılanan Kırdar, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, izine ulaşılamayan Kırdar'ın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrası polis, Kırdar'ın kentin Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan eski Sanayi Sitesi'nde bulunduğu bilgisine ulaştı. Sanayi Sitesi'ne giden polisler, kendilerini görünce kaçmaya çalışan Kırdar'ı kovalamaca ve boğuşma sonucu yakaladı. Firari cinayet sanığı Kırdar, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontörlü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kırdar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz