Açığa alınan Hatice öğretmene destek yürüyüşü

Eskişehir'de yaklaşık 50 kişi, basın açıklamasına katıldığı için açığa alınan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel'e destek amacıyla yürüyüş yaptı.

Açığa alınan Hatice öğretmene destek yürüyüşü

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri geçen 1 Nisan'da DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen, aralarında Beylikova Atatürk Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi aynı gün Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması ardından 6 kişi Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oturma eylemi yapınca gözaltına alındı ve ertesi gün sevk edildikleri adliyede savcılıkça serbest bırakıldı. Serbest kalanlardan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 8 Nisan'da görevinden uzaklaştırıldı. Yüksel, tekrar göreve dönmesi için Porsuk Bulvarı'nda kurduğu çadırda imza kampanyası düzenlendi ve 16 Haziran'dan itibaren ise süresiz açlık grevine başladı.
Hatice Yüksel'e destek vermek için bugün akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi 'Hatice öğretmen için yürüyoruz. Adalet istiyoruz' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan grup Hatice Yüksel'in açlık grevini sürdürdüğü Porsuk Bulvarı'ndaki çadırın önüne kadar yürüdü. Grup adına basın açıklamasını Nimet Doğan okudu. Doğan şöyle dedi: "Burada işine ve öğrencilerine dönmek için direnen Hatice öğretmenin yanında olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Hatice öğretmen yalnız değildir.Onun mücadelesi bizim mücadelemizdir. Basın açıklamasına katılmak suç değil, demokratik haktır. Hatice öğretmen için adalet istiyoruz. Hatice öğretmenin sağlığının bozulması durumunda, keyfi tutumlarından dolayı bundan sonra Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olacaktır. Buradan bir kez daha tüm yetkililere sesleniyoruz, basın açıklamasına katılmak suç değildir. Hatice öğretmen derhal görevine iade edilsin, bu zulüm son bulsun."
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Bu arada Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, açığa alınan öğretmen Hatice Yüksel ile ilgili yazı açıklama yaptı. Açıklamada Hatice Yüksel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve görevinden uzaklaştırıldığı belirtilerek şöyle denildi: 'Öğretmen Hatice Yüksel; herhangi bir eğitim sendikası tarafından eylem kararı alınmadan bireysel olarak basın açıklamasına katılmıştır. Basın açıklamasında kullandığı sloganlar 31 Mart 2015 günü Çağlayan Adalet Sarayında meydana gelen terör saldırısını gerçekleştirenleri haklı gösterir mahiyettedir. Nitekim Hatice Yüksel hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı 'suçu ve suçluyu övme' suçlaması ile adli süreci başlatmıştır. Hatice Yüksel'in basın açıklaması sırasında taşıdığı pankartta, Yargıtay tarafından yasadışı DHKP-C örgütünün alt kuruluşu olarak kabul edilen 'Halk Cephesi' yazmaktadır. Hatice Yüksel'in katıldığı basın açıklaması ve bu sırada atılan sloganlar hiçbir şekilde eğitim-öğretimle ilişkili değildir ve siyasi içerik taşımaktadır. Devlet memurlarının da bu tür eylemlere katılamayacakları ve destek olamayacakları kanunla belirlenmiştir. Hatice Yüksel basın açıklaması yoluyla imza kampanyası başlatarak, kendisi hakkında düzenlenen görevden uzaklaştırma tedbirini basın yayın organlarında haber konusu yaparak, kendisi hakkında basın açıklamasına katıldı diye herhangi bir soruşturma işlemi başlatılmamasına rağmen, basın açıklamasına katıldığından dolayı görevden uzaklaştırıldığını çeşitli platformlarda gündeme getirmesi, direniş çadırı adıyla çadır kurması, valilik makamını hedef tutan söylemleri gündeme getirmesi gibi hususlar, devlet memurunun toplumun her kesimine vermesi gereken itibar ve güven duygusunu zedelemektedir.'

Kaynak: DHA