Adalet Bakanlığı Doku ailesine randevu verecek

Gülistan Doku’nun akıbetini öğrenmek için 3 gündür Ankara’da temaslarda bulunan Doku ailesine Adalet Bakanlığından randevu vedildi. Bakanlıktaki yetkililer, aileyi arayarak, haftaya randevu vereceklerini belirtti.

Adalet Bakanlığı Doku ailesine randevu verecek

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınmayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, Gülistan’ın akıbetini öğrenmek amacıyla 22 Şubat’ta Ankara’ya geldi.

MECLİSTEKİ GÖRÜŞMELER

Meclis’te siyasi partilerle görüşen aile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile de görüşme talebinde bulundu. Ancak 3 gün boyunca aileye Bakanlık tarafından, bakan Bekir Bozdağ'ın yoğunluğu nedeniyle yanıt verilmedi. Bakanlık önünde ısrarla bekleyen aile, olası provokasyonlara karşı iki kez müdahale edildi. Önceki gün abla Aygül Doku bakanlık önündeki ısrarcı eylemi esnasında, polislerin engellerken fenalaştı. Doku  hastaneye kaldırıldı.

GÜN VE SAATİ BELLİ DEĞİL

Buarada gün içinde Adalet Bakanlığı özel kalemi tarafından aranan Doku ailesine, Bakan ile görüşebilmeleri için haftaya randevu oluşturulacağı bilgisi verildi. Bakanlığın görüşme talebini kabul etmesi üzerine aile Diyarbakır’a döneceğini, haftaya Bakan ile görüşmek için yeniden Ankara’ya geleceklerini belirtti. Görüşmenin gün ve tarih bilgisinin Bakanlık tarafından daha sonra aileye iletileceği öğrenildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz