Görüş Bildir

Adana'da doktora yumruklu saldırı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisi'nde görevli Uzman Dr. Durmuş Alpaslan Demirci, göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen bir hastanın yakınlarının saldırısına uğradı.

Adana'da doktora yumruklu saldırı

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki hastanenin göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen hastanın yakınları, ameliyatın geciktiğini ileri sürerek görevlilere tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları, iddiaya göre çalışanlara küfür ve hakaret etti. Bu sırada servisin yakınındaki Üroloji Uzmanı Dr. Durmuş Alparslan Demirci, olaya müdahale edip, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak, hasta yakınları Dr. Demirci'ye tekme ve yumruklarla vurmaya başladı. Gözüne ve başına aldığı darbe ile doktor yere yığılırken, güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği hasta yakınları güçlükle sakinleştirildi. Polis, 3 hasta yakınını gözaltına alırken Dr. Demirci'ye Acil Servis'te meslektaşları müdahale ettiği. Sol gözünde kısmen görme kaybı olan Demirci, yapılan müdahalenin ardından servise alındı.

AĞIR KÜFÜRLER ETTİLER

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Dr. Durmuş Alparslan Demirci şunları anlattı:

"Göz servisi önünde küfürlü konuşup, bağıranları görünce sakinleştirmeye çalıştım. Ağır küfürler ediyorlardı. 'Arkadaşlar ben üroloji hekimiyim. Sakin olun. Elbette sizin hastanız da ameliyata alınacaktır' dedim. Doktor olduğumu anlayınca hasta yakını olan 3 kişi birden bana saldırdı. Gözümün üstüne yediğim yumruktan sonra mide bulantısı, kusma ve bilinç kaybı yaşadım. Diğer gözümü acil serviste açtım. Darbe aldığım gözümden daha önce ameliyat olmuştum. Görme problemim sürüyor. İnsanlık dışı davranışları hiç kimseye yakıştırmıyorum. Saldırganların hastası benim hastam olmadığı gibi, bizim servisin hastası bile değildi. Bana bunu yapanlardan şikayetçiyim. 'Beyaz Kod' uygulandı" dedi.

PROF. DR. MUNGAN: CEZASIZ KALMAMALI

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan da hastaneye gelerek Dr. Durmuş Alparslan Demirci'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı kınadıklarını belirten Prof. Dr. Mungan şu açıklamayı yaptı:

"Sağlıkta kışkırtılmış şiddet, her gün bir veya birkaç hekimin veya sağlık çalışanının ya canına ya da onuruna kast ediyor. Hastane içinde bağırıp, küfürler savurarak gezen hasta yakınlarını yatıştırmak, sorunlarını anlayıp yardımcı olmak ve başka birilerine zarar vermelerini önlemek isteyen doktora kalkan el cezasız kalmamalıdır. Hekimimiz kafa travması ve gözde yaralanma nedeniyle hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Bu saldırı ilk değil. Verilen adli cezalara rağmen aynı hastanede veya farklı sağlık kurumlarında, doktora, hemşireye veya diğer sağlık çalışanlarına şiddet her gün karşılaştığımız bir durum haline gelmişti. Nedeni, sağlıkta aksayan her şeyin bedelinin hekime ve sağlık çalışanına ödetilmeye çalışılan demeçler, tavırlar ve politikalar. Halka hekimleri paragöz, çalışmayı sevmeyen bir meslek grubu olarak göstermeye çalışarak şiddeti özendiren ve meşru kılmaya yönelten tüm bu politikaları ve bu politikaları üretenleri kınıyor ve derhal kalıcı, çözüm odaklı tedbirler alınmasını talep ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi