Görüş Bildir

Adana'da sıcak 3 derece düştü, hissedilen 42 derece

Adana'da son 3 gündür ölçülen 40 derece hava sıcaklığı 37 dereceye düşerken, gündüz yüzde 40 nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık 42 dereceyi buldu. Parklardaki termometreler ise 44 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan Adanalı'lar, serinlemek için Toroslar'dan kamyonla getirilen kardan satın aldı.

Adana'da sıcak 3 derece düştü, hissedilen 42 derece
Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının yoğun olarak hissedildiği kent merkezinde gündüzleri sokaklar neredeyse boşaldı. Yayla ve sahile gidemeyenler mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadı. Ev ve işyerlerindeki klimalar çalıştırıldığı için aşırı yüklenmeden bir çok mahallede aralıklı olarak elektrik kesintileri yaşandı. Özellikle geceleri yüzde 90'ını bulan nem nedeniyle nefes alınamaz hale gelen Adana'da, klima satışında da patlama yaşandı. Bir çok yetkili servis görevlisi gece geç saatlere kadar klima montajı ve cihaz bakımı yaptı.
KAMYONDA KAR SATIŞI
Torosların zirvesine yakın bölgelerinden kamyonla getirilen kar da, serinlemek isteyenlere satıldı. Poşetlerle kar satın alan Adanalılar, içine pekmez döküp 'Karsambaç' yapıp yiyerek serinlemeye çalıştı. Bir çok kişi kent merkezinde bulunan parklardaki gölgelerde dinlenirken, çocuklar ise tüm tehlikeye rağmen sulama kanallarında serinlemeye çalıştı.
Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise hava sıcaklığının salı gününe kadar 37-38 derece olacağını, daha sonra ısının 2- 3 derece daha düşmesinin beklendiğini bildirdi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi