Adliyede hakime yumruklu saldırı

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi, dolu olmasına rağmen adliyedeki asansöre binmek isteyen bir kişiyi uyarınca yumruklu saldırıya uğradı.

Adliyede hakime yumruklu saldırı

İstanbul Adliyesi'nde görevli ağır ceza mahkemesi üye hakimi, dolu olmasına rağmen adliyedeki asansöre binmek isteyen bir kişiyi uyarınca yumruklu saldırıya uğradı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne ağabeyinin yargılandığı duruşmayı izlemek üzere gelen Civan Yemen (22), üst kata çıkmak için asansöre binmek istedi. Gelen asansörün kalabalık olması nedeniyle binmekte zorlanan Yemen'e, bu sırada asansörde bulunan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Selahattin Toğuş'un, bir sonraki asansörü beklemesini söylediği öğrenildi.

Civan Yemen'in karşı çıkması üzerine olay kısa sürede kavgaya dönüştü. Yemen'in yumruk atması sonucu Hakim Selahattin Toğuş'un 4 dişinin kırıldığı belirtildi.

Ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Toğuş'a bir haftalık rapor verildiği kaydedildi.

Olaydan sonra kaçmaya çalışan Yemen, gözaltına alınarak nöbetçi savcılığa çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Yemen, ''kasten yaralama'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakim Toğuş'un, şüpheli Yemen'den şikayetçi olduğu ifade edildi.

Yemen'in ifadesinde, hakimin kendisine bağırdığını ve tekme salladığını öne sürerek, ''Epilepsi hastasıyım, üzerime gelince sinirlendim ve yumruk attım'' dediği belirtildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler