AFAD'tan 'bizim STK'lar' açıklaması

Suriye'deki briket evlerin yapımında yer alan kuruluşların cemaat ilişkili olduğu haberleri üzerine AFAD'tan açıklama geldi.

AFAD'tan 'bizim STK'lar' açıklaması

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'de yapılan briket evlerle ilgili açıklama yaptı. 

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, iftiralar üzerine kurulan sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Cumhuriyet gazetesi briket evlerin yapımında yer alan 'sivil toplum kuruluşlarının' cemaatlerle ilişkili olduğunu yazmış ve İsmailağa, Yahyalı, Halidiye, Nur ve Erenköy gibi cemaatleri işaret etmişti.

AFAD BAŞKANLIĞI

"AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, aziz milletimizin ve milletimizden güç alan sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile 25 Haziran 2020 tarihinde İdlib Briket Ev Projesi başlatılmıştır" ifadeleri kullanılan açıklama, "Milletimiz ve uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanan bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren, akredite edilmiş ve insanımızın gönüllü bağışlarıyla uzattığı yardım elini mazlumlara ulaştırma amacı taşıyan sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edilmektedir. Kamu kaynağı kullanılmayan projenin her aşaması, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından denetlenmektedir. Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, toplumsal hassasiyetleri suiistimal eden ve iftiralar üzerine kurulan bu sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyor, konuyla ilgili takdiri yüce milletimize bırakıyoruz" diye bitirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler