Ağrı'da çığ düştü

Ağrı merkeze bağlı Çatalipaşa köyünde 6 ev çığın altında kaldı.

Ağrı'da çığ düştü

Merkeze 36 kilometre mesafede bulunan Çatalipaşa köyünde bir dağın yamacında bulunan 6 evin üzerine çığ düştü. Evlerde oturanların dışarıda olması nedeniyle olası bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

İhbar üzerine köye giden Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bölgede hasar tespit çalışması yaptı.

Çatalipaşa Köyü Muhtarı Cemal Budak, yaptığı açıklamada, çığın ardından 6 evde maddi hasar oluştuğunu belirtti. Dağın yamacına yakın evlerin üzerine çığ düştüğünü ifade eden Budak, ''Çok şükür can kaybımız yok, maddi hasar var. Yetkililer sağ olsun gelip hasar tespit çalışması yaptı'' dedi.

Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan da çığın ardından evlerde hasar tespit çalışması yaptıklarına dikkati çekerek, 6 evde hasar meydana geldiğini söyledi. Yapılan ihbarın ardından bölgeye ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Budak, şunları kaydetti:

''Bize gelen ihbarla arama kurtarma ekibimizle köye ulaşmak için yola çıktık. Belli bir noktaya kadar geldik, yalnız köy yolu kapalı olduğu için geri dönmek zorunda kaldık. Bugün itibarıyla köyümüze vardık. Hemen hasar tespit çalışması yaptık. Can kaybı yaşanmadı. Toplam 6 hanemizde çığın zarar verdiği maddi hasarı tespit ettik. Yaptığımız hasar tespitini merkeze bildirdikten sonra gerekli çalışmalara başlanacak.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz