Görüş Bildir

Ahlat'ta Yol Eylemi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Tahtısüleyman ve Kacer mahalleleri sakinleri, ponza ocaklarına giden araçların yollarını kullanılamaz hale getirdiği gerekçesiyle yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Ahlat'ta Yol Eylemi

Tahtısüleyman ve Kacer mahalleleri ile ulaşımı sağlayan yol ayrımında eylem yapan vatandaşlar, yolu bir süreliğine ulaşıma kapattı. Kacer Mahallesi Muhtarı Selim Akbudak yaptığı basın açıklamasında, amaçlarının yol kapatıp trafiği engellemek olmadığını belirterek, "Sitemimiz, Kacer ve Tahtısüleyman mahallelerinin ortak haykırışıdır. Yaklaşık 2 yıldır ponza ocakları ile ilgili gerek resmi kurumlarla, gerek maden işletmeciliği yapan firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. İki mahallenin mücadelesi devam edecektir" dedi.

YOL EYLEMİ BAŞLADI

Tahtısüleyman Mahallesi Muhtarı Harun Kırmızıkaya ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Günde yaklaşık 300 kamyon iki mahallenin ortasından geçen yoldan ponza ocaklarına gidiyor. İnsanlar para kazansın. Ancak yolumuzun bakım ve onarımı da yapılsın. Bu yoldan geçmek bizim için işkence oldu. Mahalle sakinleri bu işkenceyi 2 yıldır çekiyor. Bize verilen sözler tutulmuyor. Artık öğrencilerimiz okula gidemiyor. Yolumuz diz boyu çamurla kaplı. Yetkililerin bu zulme bir son vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından mahalle sakinleri yolu bir süre ulaşıma kapatarak araçların geçişine izin vermezken, İlçe Emniyet Müdürlülüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi