Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın akıbeti belli oldu

FETO darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın feto ile bağlantısı ne? tutuklanacaklar mı?

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın akıbeti belli oldu

Can Erzincan TV yani FETO'nun kanlaına 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde açıklama yapan ve iddialara göre darbe çağrışımı yaptığı belirlenen Ahmet Altan ve Mehmet Altan hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. Gözaltına alınan Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan'ın evinde çok sayıda FETO yandaşlığı belirtisi malzemelere ulaşıldığı açıklandı. Mehmet Altan'ın gözaltı süresi dolmak üzere iken bulunan bankntlar ve kasetler sonrasında akıbetleri ne olacak diye herkes merak etmeye başladı.

AHMET ALTAN TUTUKLANACAK Mı?

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Altan'ın evinde yapılan aramada, ikisi F serisi 1 dolarlık 6 banknot ile örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in sohbet kasetlerinin bulunduğu ortaya çıktı.İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Mehmet Altan'ın Kadıköy Göztepe'deki evinde yapılan aramada koridorda F serisi bir adet 1 dolar bulundu. Çalışma odasında Mehmet Altan adına düzenlenmiş Bank Asya'ya ait bankamatik kartı elde edildi. Yine çalışma odasında Fethullah Gülen'in sohbetlerine ait çok sayıda kaset bulundu. Ayrıca FETÖ kanalı STV'ye ait yayın kasetleri de evden çıktı. Aramada çok sayıda sim kart, flash bellek, CD ve disket gibi dijital deliller de ele geçirildi. Evin bir başka bölümünde ise biri F serisinden olmak üzere 5 adet 1 dolar ele geçirildi. Böylece evden ikisi F serisi 6 adet 1 dolar çıkmış oldu.

Yine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Ahmet Altan'a ait Kadıköy Göztepe Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramada çalışma odasında çok sayıda disket, flash bellek, telefon kartı ve laptop gibi dijital materyaller bulundu. Ahmet Altan'ın evinde çok sayıda telefon ve sim kart bulundurması da dikkat çekti. Elden edilen dijital materyaller İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alındı.

AHMET ALTAN GAZETECİLİK HAYATI

Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinde çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir “Kürdiye” ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle gazeteden kovuldu.

2007 yılında Taraf gazetesinin kurucusu olan Altan, Alev Er ile birlikte genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Er'in ayrılmasıyla gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini tek başına yürütmeye devam etti. Gazetenin "Kum Saati" adlı köşesinde, köşe yazarı olarak yazılar yazdı. Eylül 2008'de Ermeni Kırımı’nın kurbanlarına adadığı bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı.Taraf gazetesi 2009 yılında Leipzig Bankası Medya Vakfı tarafından verilen dünyanın prestijli basın ödüllerinden biri olan Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü'ne layık görüldü. Altan, 2011'de üçüncüsü düzenlenen ve Ulusulararası Hrant Dink Vakfı tarafından özgür ve adil bir dünya için çalışan, ilham ve umut ışığı kişilere layık görülen Hrant Dink Barış Ödülü'nün de sahibidir.

Altan, Aralık 2012'de Yasemin Çongar ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etti. Taraf'taki yazılarına son vermesinin ardın 2015'e dek roman yazdı. Ancak 7 Ekim 2015'te gazeteciliğe geri döndü ve Haberdar'da yazmaya başladı

Kaynak: Diyarbakır Söz