Görüş Bildir

Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinin bittiği PKK'ya seslendi! ya silah ya siyaset!

Biten çözüm süreci ve sürdürülen operasyonlara ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu, ‘2013 Mayısı’na dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir’ dedi.

Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinin bittiği PKK'ya seslendi! ya silah ya siyaset!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, biten çözüm süreci ve sürdürülen operasyonlara ilişkin konuştu.

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre, Davutoğlu, “Çözüm sürecini biz bitirmedik. Spesifik olarak Ceylanpınar’da 2 polisimizi gece yarısı evinde şehit etmemiş olsalardı çözüm süreci bitmezdi” dedi.

Halkın çözüm sürecinden beklediği şeyin, silahların tümüyle terk edilmesi olduğunu belirten Başbakan, “Böyle bir şey olursa, 2013 Mayısı’na dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir” şeklinde konuştu.

Başbakan sözlerini, “PKK silahı bırakacak, bunun başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra, niye konuşulmasın barışın şartları içinde? O zaman siyasetin kanalı açılır. Silah konuşmaya başlayınca siyaset hissizleşiyor” diyerek sürdürdü.

Davutoğlu, “Silahın ilçelerimizi esir almasına izin vermeyeceğiz” sözleriyle, operasyonların devam edeceğini de işaret etti. kaynak:nediyor

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir