Görüş Bildir

Alanya'da avukatların basın açıklamasına izin verildi

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili Alanya Adliyesi önünde açıklama yapmak isterken polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaşan avukatların, bugün basın açıklaması yapmasına izin verildi.

Alanya'da avukatların basın açıklamasına izin verildi

Ankara'da yaşanan bombalı saldırının ardından 13 ve 14 Ekim günü, olayla ilgili Alanya Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara, polis biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda avukat gazdan etkilenerek hastanelik oldu. Antalya Barosu Başkanlığı önderliğinde bugün bir kez daha adliye binası önünde toplanan yaklaşık 70 avukatın basın açıklaması yapmasına, polisin geniş güvenlik önlemleri altında izin verildi. Antalya'dan gelen avukatların da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, avukatlar üzerinden topluma mesaj verilmeye çalışıldığını söyledi.


'ÇALIŞMA BARIŞI ZEDELENDİ'
Alanya'daki olaylarda polisin müdahalesinin sert olduğunu belirten Bacanlı, "Adliyeler avukatların yaşam ve görev alanıdır. Avukatlar, toptancı hali önünde açıklama yapacak değil. Sadece avukatlardan oluşan bir gruba bu şekilde müdahale edilmesi ve meselenin kişisel inatlaşmaya dönüştürülmesini kınıyoruz. 'Ben yaptım oldu' şeklindeki bir anlayışla adliyeleri idare edemezsiniz. Alanya Başsavcısı Musa Taşkın'ın bu tutumu nedeniyle adliyedeki çalışma barışı zedelenmiştir. Bundan sonra başka bir adliyede görevlendirilmesi yerinde olacaktır" dedi.


ALANYA'DA TEHLİKELİ OYUNLAR VAR
Avukatların yargının kurucu unsuru olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Bacanlı, avukatların basın açıklamalarını adliye önlerinde yapmasının normal olduğunu kaydetti. Alanya'da görev yapan avukatları birlik ve beraberliğe davet eden Bacanlı, "İdeolojik düşünce, etnik köken, mezhep ve inanç ayrımı yapmaksızın tüm mensuplarımız meslek kardeşidir. Son derece tehlikeli oyunların provalarının yapıldığı Alanya'da çare, birbirimizin canına, malına ve hukukuna sahip çıkmaktır" diye konuştu.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi