Ali İsmail Korkmaz'ı duvara resmettiler

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü, Akdeniz Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından dilek balonu ve uçan balon uçurularak kutlandı. Ardından Korkmaz'ın silüeti duvara resmedildi.

Ali İsmail Korkmaz'ı duvara resmettiler
Kendilerine 'Öğrenci Kolektifleri' adını veren yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, Akdeniz Üniversitesi Olbia çarşısında bir araya geldi. Ellerinde 'Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında' yazılı döviz taşıyan grup, bir süre slogan attı. Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü anısına ellerindeki dilek fenerlerini yakan grup, bir dilek feneri uçurduktan sonra ikincisini yakmak istedi. Ancak fener tutuşunca öğrenciler yere atarak söndürmek zorunda kaldı. Grup daha sonra Olbia Çarsısı arkasında kullanılmayan bir binanın duvarına sprey boyayla bir çalışma yaptı. Ellerindeki kağıda özel kesimle Ali İsmail Korkmaz'ın silüetini oluşturan gençler, 'Biri emri vermiş, biri çelme takmış, biri tekmelemiş, biri tedavi etmemiş. Birileri de hiç unutmamış' yazısıyla birlikte kağıdı duvara yapıştırıp sprey boyayla resmetti.

ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Üniversite içerisinde bir başka grup ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı yüzünden şehitleri anma yürüyüşü düzenledi. Merkezi yemekhane önünde yürüyüşe geçen Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi öğrenciler, Olbia Çarşısı girişinde Türk bayrağı açıp önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu.

Kaynak: Diyarbakır Söz