Alkollü manken can aldı

Mersin'de ehliyetsiz ve alkollü kullandığı otomobille, yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren (53) ile kızı Zeynep Zilan Eren'in (17) ölümüne, diğer kızı Öznur Eren'in (24) yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan manken İclal Güvercin (19), çarptığı kişilerin aniden önüne çıktığı için frene basma fırsatını bulamadığını iddia etti.

Alkollü manken can aldı

Merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Göçmen Kavşağı'nda geçen 13 Ocak'ta KKTC'de mankenlik yapan İclal Güvercin yönetimindeki Kıbrıs plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren ile kızları Öznur ve Zeynep Zilan Eren'e çarptı. Kırmızı ışıkta karşıya geçmek isteyen baba Adem ile kızlarından Zeynep Zilan'ın hayatını kaybettiği kazada, Öznur Eren ise yaralandı. Ehliyeti olmadığı belirlenen Güvercin, 1.33 promil alkollü çıktı. Kazadan hemen önce 94 kilometre hızla radara yakalanan İclal Güvercin tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısının 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istediği Güvercin'in bilirkişi raporunda ise belgesiz araç kullanırken kavşaklarda yavaşlamayarak, aracın hızını hava, yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmayıp alkollü olarak araç kullanarak tali kusurlu olduğu vurgulandı.

Ölen baba ve kızı ile yaralının yolun karşısına geçerken 5 metre yakınlarındaki yaya geçidini kullanmayarak, trafik ışıklarına da uymayarak asli kusurlu olduğu belirtildi.

FREN YAPMAYA FIRSAT BULAMADIM

Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan İclal Güvercin, Adana'nın Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmasını yaptı. Alkollü, ehliyetsiz ve hızının da 80-90 kilometre olduğunu kabul eden Güvercin, "Bana yeşil yandığı anda geçtim, çarptığın kişileri bir anda yolda gördüm. Aramızda 40-50 metre mesafe vardı, fren yapmaya dahi fırsat kalmadan çarptım. Kaza oldu, pişmanım ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

YENİDEN RAPOR ALINACAK

Babası ve kardeşini kaybettiği kazada yaralı olarak kurtulan Öznur Eren ise, "Babam ve kardeşim ile birlikte karşıya geçiyorduk. Bu sırada yol boştu, geçtiğimiz yerde ışıklı kavşak yoktu, araç bir anda gelip çarptı. Kazadan sonra sanığın bize yardımcı olması gibi bir durum olmadı" diye konuştu.

Öznur Eren'in avukatı Murat Kutlay ise, kusur durumuna ilişkin yeni bir rapor aldırılmasını talep etti. Mahkeme de bunun üzerine kazanın oluş şekli, kazaya neden olan kişi ya da kişilerin asli ya da tali kusurlu olup olmadıkları, kaza tespit tutanağı, görüntü kayıtları da değerlendirilmek suretiyle rapor alınmak üzere dosyanın Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi. Güvercin'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz