Ankara Nallıhan Alpağut Mahallesi muhtarının evinde son dakika yangın! 3 ölü

Ankara Nallıhan'da son dakika yangın. Nallıhan Alpağut Mahallesi muhtarının bulunduğu ahşap evde çıkan yangında, muhtar ile eşi ve kayınvalidesi hayatını kaybetti. Son dakika ankara haberleri

Ankara Nallıhan Alpağut Mahallesi muhtarının evinde son dakika yangın! 3 ölü

Ankara Nallıhan'da son dakika yangın. Nallıhan Alpağut Mahallesi  muhtarının bulunduğu ahşap evde çıkan yangında, muhtar ile eşi ve kayınvalidesi hayatını kaybetti. Son dakika ankara haberleri

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Nallıhan ilçesine bağlı Alpağut Mahallesi'nde muhtar Mehmet Taylan'a (65) ait 3 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın ihbarının ardından mahalleye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Nallıhan ve Beypazarı'ndan gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürülen yangında, 2 çocuk babası muhtar Mehmet Taylan ile eşi Gülşen Taylan (63) ve kayınvalidesi Emine İman (85) öldü.

Cesetler, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı morguna gönderildi.

Kaynak: AA

Nallıhan nerede

Nallıhan, Ankara ilinin bir ilçesidir. Batı Karadeniz Bölümü'nde, başkent Ankara'ya 160 km uzaklıkta, tarihi İpek Yolu üzerinde bir ilçedir.

Nallıhan adını; yakınından geçen Nallı Suyu ve Osmanlı vezirlerinden Nasuh Paşa'nın yaptırdığı handan alır.

Nallıhan Kuş Cenneti, Hoşebe, Ilıca Şelalesi, Taptuk Emre, Bacım Sultan, Sarıyar Barajı ve Hidroelektrik Santrali, ilçenin önemli turistik yerleridir. İpek iğne oyaları ile ünlüdür. Yaprak sarma, kapama pilavı, höşmerim ve bayram çörekleri yöresel yemeklerindendir.

Çayırhan ve Sarıyar adlı iki beldesi bulunmaktaydı. Beldeler 6360 sayılı kanun kapsamında, mahalleye dönüşmüştür.

İlçede domates ve biber başlıca geçim kaynaklarındandır. Mikroiklima özelliğinden dolayı pirinç yetiştirilebilmekteydi. iklimsel değişimle birlikte zamanla patatese yönelinmiş ancak beklenen verim alınamayınca fasulye ve domates ekimi yaygınlaşmıştır.

Avcılık için uygun arazisi ve çeşitli av hayvanları bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz