Ankara Şehitlerini Gözyaşları Eşliğinde Uğurladı

Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olanlardan 8'i Kocatepe Camisinde son yolculuklarına törenle uğurlandı.

Ankara Şehitlerini Gözyaşları Eşliğinde Uğurladı

Ankara’da önceki gün gerçekleşen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 28 kişiden sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok, Fatma Berna Atmaca ve Sedat Durgun ile astsubaylar İbrahim Baran ve Ertan Akgül’ün Türk bayrağına sarılı naaşları GATA’da düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisine götürüldü. Devlet ve hükümet yetkililerinin de katıldığı 8 şehide veda töreninde Sedat Durğun’un kızı Şimal, “Babacığım her gece rüyama gel. Gittiğin yerde çok mutlu ol” diye dua etti. Yıldız Demirtaş’ın, annesini kaybettikten sonra en büyük korkusu çocuklarını öksüz bırakmaktı. Demirtaş, annesinin mezarının üstüne defnedildi.

Şehit olan sivil kadın askeri personellerin naaşlarının önüne baş örtüsü konulduğu görülürken, Kocatepe Camisi’ne en önde askerlerin omuzlarında getirildiler. Törene, şehit aileleri ve yakınları, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katıldı.

Cuma namazının ardından her bir şehit için ayrı cenaze namazı kılındı. Şehitler askeri cenaze araçlarıyla uğurlanırken, şehit yakınlarından birinin kızı ‘Baba, gitme. Babamı götürmeyin’ diye gözyaşı dökerek feryat ederken, yine bazı şehit yakınları, ‘Aşkım cennet bahçelerinde dolaş, sen merak etme’, ‘Yavrum, kuzum, aslanım, yiğidim’, ‘Aşkım gözün arkada kalmasın’ ve ‘Anan sana kurban olsun’, diyerek gözyaşı döktü. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı törende, Başbakan Davutoğlu ve diğer törene katılanlar şehit ailelerine taziyelerini iletti.

Kaynak: Diyarbakır Söz