Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde kavga tehlikeli gerginlik

Ankara Üniversitesi'nde tehlikeli gerginliğin yaşandığı öğrenildi Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrencilerin arasında başlayan kavga da palaların çekildiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi'nde başayan kavga sonrasında ortaya bir çok iddialar ORTAYA ATILDI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde kavga tehlikeli gerginlik

Ankara Üniversitesi'nde tehlikeli gerginliğin yaşandığı öğrenildi Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrencilerin arasında başlayan kavga da palaların çekildiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi'nde başayan kavga sonrasında ortaya bir çok iddiaların atıldığı öğrenilirken bir tarafın, Türk Bayrağını ezdiği de iddia edildi.

Palaların kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralanırken, 20'ye yakın gözaltı işlemi yapıldı. Kampüse giren polis ekipleri, kavga eden öğrencilere biber gazıyla müdahale etti. Cebeci Kampüsü'ndeki kavga, öğrenciler tarafından görüntülendi. 13 şehit verdiğimiz helikopter kazası ile ilgili asılan afişler yırtıldı, fakülteye asılan Türk bayrağı ise indirilmek istendi. Çıkan olaylarda çok sayıda öğrenci yaralanırken, polis okula girdi. Olaylardan PKK mensuplarını sorumlu tutan milliyetçi öğrenciler zehir zemberek bir bildiri yayınladı. Türk bayrağına ve şehitler için asılan afişlere saldırıda bulunulduğunu belirten milliyetçi öğrenciler, birçok arkadaşlarının darp edilmek istendiğini söyledi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSLERİ

 1948′de Yüksek Ziraat Enstitüsünün Ziraat ve Veteriner Fakülteleri, Üniversitemiz bünyesine alındı.

1949′da İlahiyat Fakültesi kuruldu.

1936’da kurulan Siyasal Bilgiler Okulu 1950′de Fakülte adını aldı.

1960′ta Eczacılık Fakültesi kuruldu.

1963′te kurulan Diş Hekimliği Yüksek okulu, 1977′de Diş Hekimliği Fakültesi adını aldı.

1965′te Eğitim Bilimleri Fakültesi kuruldu.

1965’te şimdiki adıyla İletişim Fakültesi olan Basın Yayın Yüksekokulu kuruldu.

2001 yılında Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi bünyesinden ayrılarak kuruldu.

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Sağlık Eğitim Fakültesi 2007 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi adını aldı.

1993 yılında eğitim-öğretime başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2013 yılında Spor Bilimleri Fakültesi adını aldı.

2014 yılında Uygulamalı Bilimler Fakültemiz kuruldu.

1996 yılında resmi olarak kurulan ama faaliyete geçmeyen Güzel Sanatlar Fakültemiz 2015 yılında Üniversitemizin 17. Fakültesi olarak aktif hale geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz