Ankara'da Bombalı Saldırıda Şehit Düşen Er Mustafa Bilgili'nin Cenaze Namazını İmam Babası Göz Yaşlarıyla Kıldırdı

Ankara'da meydana gelen korkunç bombalı saldırıda şehit düşen er Mustafa Bilgili'nin cenaze namazını imam babası kıldırdı.Burada helallik alındıktan sonra cenaze Hacı Mustafa Camisi'ne getirildi.İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bilgili'nin cenazesi, Suluova Şehitliği'nde defnedildi.

Ankara'da Bombalı Saldırıda Şehit Düşen Er Mustafa Bilgili'nin Cenaze Namazını İmam Babası Göz Yaşlarıyla Kıldırdı

Cenaze namazını şehit Bilgili'nin Kazanlı Camisinde imam olarak görev yapan babası Recep Bilgili kıldırdı.Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan erMustafa Bilgili'nin cenazesi, Amasya'nın Suluova ilçesinde toprağa verildi.Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssü'nden ambulansla alınan şehit Bilgili'nin cenazesi, ilçedeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze, Hacı Mustafa Camisi'ne getirildi.İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bilgili'nin cenazesi, Suluova Şehitliği'nde defnedildi. Cenaze namazını şehit Bilgili'nin Kazanlı Camisi'ndeimam olarak görev yapan babası Recep Bilgili kıldırdı.Bu arada ikiz kardeşi Ramazan Bilgili evlendiği için şehit er Mustafa Bilgili'nin ikizinden önce askere gittiği, tezkeresini aldıktan sonra ikiz kardeşinin vatani görevini yapmayı planladığı öğrenildi.Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve vatandaşlar katıldı.

Suluova, Amasya ilinin bir ilçesidir.İl Merkezine 25 km mesafede ve batıda yer alır. Orta Karadeniz'in şirin ilçelerinden biri olan Suluova Miladi ilk yıllarda “Arguma” (Sulakyurt) adıyla anılır. 1902 yılında “Suluca” ismiyle bucak olmuştur. 1946 yılında “Suluova” ismini almış ve ilçe olmuştur. 2010 yılı Nüfus sayımına göre Suluova’nın nüfusu, ilçe merkezinde 37.669, kasaba ve köylerde 9.841 olmak üzere toplam 47.510’dur.İlçeye bağlı bir belde (Eraslan Beldesi) ve 38 köy bulunmaktadır. İlçe merkezinde 20 mahalle vardır. Köylerin 2/3'ü ova köyü, 1/3'ü ise orman ve dağ köyüdür. Köylerin yerleşimi topludur.Suluova’nın tarihi MÖ 2000'li yıllara dayanmaktadır. “Doğukent” mahallesinde bulunan Kumbettepe’ de yapılan kazılarda çıkan envantere göre ilçe tarihi, kalkolotik çağ ve Hititler devrine kadar uzanmaktadır.Selçuklular döneminde Türk idaresine (egemenliğine) girmiştir. 1386 yılında Osmanlı idaresine geçmiştir.Zengin bir linyit kaynağına sahip ilçe merkezi 1954 yılında Şeker Fabrikasının kurulması ile hızlı bir gelişme göstermiştir. Suluova 1957 yılında ilçe olmuştur.

Kaynak: İnternet ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz