Ankara'da kaçak akaryakıt operasyonu

4 ayrı ilde yapılan 18 farklı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 992 bin 270 TL olan 524 bin 400 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Ankara'da kaçak akaryakıt operasyonu

Ankara, Adana, Çankırı ve Hatay'da eş zamanlı düzenlenen 18 farklı operasyonda 524 bin 400 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2011 yılından itibaren Ankara-Konya karayolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında yakalanan kaçak akaryakıtların dikkat çekici rakamlara ulaşması üzerine adli makamların talimatı üzerine istihbarat çalışması başlattı.

Toplanan bilgiler doğrultusunda başlatılan operasyonlarda, 23 Mayıs 2012'de Ankara, Adana, Çankırı ve Hatay'da 22 şahsa yönelik, 27 adreste ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, kaçak petrolü satışa arz etmek, satmak, bulundurmak, ticari amaçla satın almak ve saklamak'' suçlarını işlemekten dolayı adli işlem yapıldı.

Operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 992 bin 270 TL olan 524 bin 400 litre kaçak akaryakıt ile 10 adet akaryakıt tankeri ve 4 adet gizli yer tankıyla sitemi çalıştıran düzenek ele geçirildi.

Ankara'dan 11, Adana'dan 2, Çankırı'dan 3 ve Hatay'dan 1 olmak üzere 17 şüpheli yakalanarak Ankara'ya getirildi. Şüpheli şahıslardan 9'u, adli makamlarca tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi

Ayrıca Ankara ve Çankırı'da 4 ayrı akaryakıt istasyonunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) yapılan denetimlerde de 59 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet 9 milimetre çapında Browning marka ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 9 milimetre çapında 41 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 25 gram esrar maddesi bulundu.

Şüphelilerin kullandığı 3 adet bilgisayara, 24 adet cep telefonu ve sim kartıyla çok sayıda belge ve dokümana soruşturma kapsamında el konuldu. Ayrıca kaçak akaryakıt ele geçirilen istasyonlara Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanlarınca toplam 247 bin 345 TL özel usulsüzlük cezası uygulandı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz