Anne ve çocukları 6. kattan düştü!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde balkondan düşmek üzere olan 7 yaşındaki görme engelli kızını fark eden 33 yaşındaki anne Semire Aktürk, kucağındaki 5 yaşındaki oğluyla hamle yaptı. Anne ve 2 çocuğu, 6. kattan düştü. Aktürk ve oğlu hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan kızı yoğun bakıma alınarak entübe edildi.

Anne ve çocukları 6. kattan düştü!

Mardin'de yürekleri yakan trajik olay, dün öğle saatlerinde Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bir apartmanın 6. katında meydana geldi.

KIZI GÖRME ENGELLİYDİ

DHA'nın haberine ve iddiaya göre Semire Aktürk (33), balkondan düşmek üzere olan görme engelli kızı Solin’i (7) fark etti. Aktürk, kucağındaki oğlu Havvas Roni (5) ile birlikte müdahale etmek istedi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Bu sırada anne ve 2 çocuğu balkondan düştü. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Anne ve 2 çocuğu, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

ANNE VE OĞLU KURTARILAMADI

Aktürk ve oğlu Havvas Roni, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Duran kalbi çalıştırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Solin ise entübe edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, olayla ilgili açıklama yaptı. Vali Akkoyun, yaptığı yazılı açıklamada, "Emniyet müdürlüğü ve sağlık ekiplerimiz derhal olay yerine intikal etmiştir. Sağlık ekiplerimizce söz konusu şahıslara ilk müdahale yapılıp hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmışlardır. Sağlık ekiplerimiz tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen 33 yaşındaki anne ve oğlu hayatını kaybetmiştir. 7 yaşındaki kızının Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam etmektedir. Yaralı çocuğumuzun durumu ve olayla ilgili soruşturma bizzat tarafımdan takip edilmektedir. Bu elim olay sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı çocuğumuza da şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz