Antalya'da hortum felaketi! Onlarca yaralı var

Antalya'da hortum felaketinin yaşanması akabinde 28 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı açıklandı. Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde aşırı yağışın akabinde akşam saatlerinde hortum oluştuğu gözlemlendi.

Antalya'da hortum felaketi! Onlarca yaralı var

Özellikle'de batı da etkisini gösteren fırtnalı yağışın akabinde bıraktığı izler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Antalya'da hortum felaketinin yaşanması akabinde 28 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı açıklandı. Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde aşırı yağışın akabinde akşam saatlerinde hortum oluştuğu gözlemlendi. Antalya'da yaşanan hortum detayları haberimizde.

Finike'de saat 21.30 sıralarında şiddetli yağış sonrası denizde hortum çıktı. Karaya doğru ilerleyen hortum Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkiindeki tarım alanları, seralar ve yerleşim yerlerini vurdu. 300 metre genişliğinde, 10 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum nedeniyle bölgede ilk belirlemelere göre çok sayıda tarım alanı, seralar ve yerleşim yerlerine zarar verdi. 3'ü ağır hasarlı olmak üzere çok sayıda ev ve işyerleri zarar görürken, 1'i kamyon 5 araç da hortumun şiddetiyle yan yattı. SahilkentMahallesi'nde yapımı süren kaymakamlık inşaatında işçilerin kaldığı konteynerin hortum nedeniyle devrildi.

Hortumun neden olduğu kazalarda çeşitli yerlerinden yaralanan 5'i işçi 18 kişi Finike Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralılardan 13'ü ayakta tedavi edilirden 5'inin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz