Apartmanda çıkan yangında 10 kişi dumandan etkilendi

Eskişehir'de sabaha karşı bir apartmanın eski eşyaların bırakıldığı bodrum katında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında dumandan etkilenen 10 kişi hastaneye kaldırıldı.

Apartmanda çıkan yangında 10 kişi dumandan etkilendi

Yangın saat 04.00 sıralarında Şirintepe Mahallesi Yumru Sokak'ta meydana geldi. 4 katlı apartmanın eski eşyaların bulunduğu bodrum katında henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahaleyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Olayda üst katlarda oturan ve dumandan etkilenen Hüseyin Taşlı (37), Ahu Kandemir (33), İbrahim Alan (28), Bekir Belenkaya (27), Erkan Alan (26), Melek Sivrikaya (25), Zehra Kübra (25), Ayhan Taşlı (10), Mustafa Taşlı (7) ile 1 yaşındaki Reyhan Kübra ambulanslarla Eskişehir'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Acil serviste gerekli tedavileri yapılan 10 kişi daha sonra taburcu edildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Apartman sakinlerinden Hüseyin Taşlı, bodrum kattaki yangının kundaklanma sonucunda meydana gelmiş olabileceğini öne sürerek, "Geçen yıl da bodrum katında yangın çıkmıştı" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz