Arda Akın Serbest bırakıldı

Darbe soruşturmasında tutuklanan Hürriyet'in muhabiri Arda Akın, serbest bırakıldı

Arda Akın Serbest bırakıldı

15 Temmuz darbe girişimi akabinde tutuklanan Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın, dün akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hürriyet'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “15 Temmuz darbeye teşebbüs” soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Arda Akın 29 Temmuz’daki hakimlik sorgusunun ardından yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, Akın’ın serbest bırakılmasına itiraz edince hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Adli kontrol kararı gereği 14 Ağustos’ta polis merkezine giden Akın gözaltına alınarak savcılığa götürüldü. Savcılık sorgusunda yazdığı haberleri ve Twitter mesajları sorulan Akın, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Ne okullarında okudum, ne sohbetlerine katıldım Zaman gazetesine bir kere dahi girmedim. Bankalarında hesabım yoktur. Herhangi bir bağış, kurban vb. bir yardımda bulunmadım” diyerek kendisini savundu. İstanbul nöbetçi 5’inci Sulh CezaHakimliği’ne sevk edilen Arda Akın tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Arda Akın, kendisinin ve avukatının yazdığı itiraz dilekçesi üzerine dün, İstanbul nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne Silivri Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlanarak tahliye talebini yeniledi. Nöbetçi mahkeme, haftada bir kez imza vermesi koşulu ve yurtdışına çıkış yasağı koyarak Arda Akın’ın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler