Arı kovanı hırsızlığına 1 tutuklama

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, son bir aydır ilçede arı kovanlarının çalınması üzerine çalışma başlatan jandarma, iki kişiyi gözaltına aldı.

Arı kovanı hırsızlığına 1 tutuklama
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı. Çalıntı kovanlar da bulunarak sahiplerine teslim edildi.
Dalaman'a bağlı Kapukargın, Kargınkürü ve Eska Evleri mahallelerinde son bir ay içinde toplam 114 arı kovanının çalınması üzerine jandarma harekete geçti. Hırsızlık şüphelilerinin S.S. (53) ve Z.K. (54) olduğunu, ayrıca çalınan kovanların 48 F 9357 plakalı kamyonetle taşındığını belirleyen jandarma, yakalama çalışma başlattı. Dün Fethiye girişinde uygulama noktası oluşturan jandarma ekipleri, kamyoneti durdurdu. Gözaltına alınan hırsızlık zanlıları, Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 35'i kamyonet kasasında, diğerleri ormanlık alanda bulunan toplam 114 arı kovanı ise sahiplerine teslim edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki zanlıdan S.S. tutuklandı, Z.K. ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz