Arkadaş katili çocuğa 16 yıl 8 ay hapis cezası

Antalya'da arkadaşı 16 yaşındaki Ferdi Topkara'yı, dayısının kızına küfrettiği gerekçesiyle bıçaklayarak öldüren aynı yaştaki M.S., 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Arkadaş katili çocuğa 16 yıl 8 ay hapis cezası

Yakın arkadaş olan M.S. ile Ferdi Topkara, Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi'nde 19 Ağustos'ta gittikleri düğünde, M.S.'nin dayısının kızı F.P. yüzünden tartıştı. Olayın büyümesi üzerine ikili, M.S.'nin kullandığı otomobille Yeşilova Mahallesi 1687 Sokak'taki boş tarlaya gitti. Burada kavga eden iki arkadaştan M.S., Ferdi Topkara'yı bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan M.S. hakkında, 'çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'FERDİ BENİ ARABADAN İNDİRMEDİ'

Duruşmada tanık olarak dinlenen 15 yaşındaki Uğurcan Y. ise M.S.'nin iddia ettiği gibi Ferdi Topkara'nın kendisine bıçak çekmediğini, araçtan da indirmediğini söyledi. Düğün evine giderken yolda bir arkadaşını görünce araçtan indiğini iddia eden Uğurcan Y., "Ben indikten sonra M.S. yola devam etti. Ferdi'nin araca bindiğini de görmedim" dedi.

KENDİSİNİ SAVUNMUŞ

M.S., Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, kendini savunduğunu söyledi. Yeşildere Mahallesi'nde oto yıkamacıda çalıştığını anlatan M.S., olay günü dedesine ait otomobille Yeşildere Mahallesi'ndeki köy düğününe gittiğini söyledi. Düğün evi önünde karşılaştığı Ferdi Topkara'nın elinde ekmek bıçağıyla önünü kestiğini iddia eden M.S., şunları kaydetti:

"Ferdi Topkara aracın kapısını açıp yanımda oturan Uğurcan Y.'nin kasığına bıçak dayayarak inmesini istedi. Uğurcan indikten sonra kendisi bindi. 'Aracı sür, gidiyoruz' dedi. Yolda dayımın kızı F.P. ile arkadaş olduğunu, F.P.'nin kendisini aldattığını iddia etti. Beni bir tarafı su kanalı, bir tarafı orman olan bir yere götürdü. Aracı durdurup aşağı inmemi istedi. İnerken torpido gözündeki bıçağı aldım. Ferdi, dayımın kızına küfrederek elindeki bıçakla bana saldırdı. Kendimi korumak için elimdeki bıçağı bir defa savurdum. Bunun üzerine uzaklaştı. Bıçağın isabet edip etmediğini görmedim. Eve gittim. Polis beni gözaltına aldı."

Olaydan sonra bıçağı su kanalına attığını belirten M.S., Ferdi Topkara'nın elindeki bıçağın ise nerede olduğunu bilmediğini savundu.

ARKADAŞLIĞIMIZI YANLIŞ ANLAMIŞ

M.S.'nin dayısının kızı 15 yaşındaki F.P. ise, Ferdi Topkara'nın kendisini sevdiğini söyleyerek sürekli arkadaşlık teklifinde bulunduğunu kaydetti. Bu teklifi kabul etmediği için Ferdi Topkara'nın kendisini tehdit ettiğini savunan F.P., "Beni ve M.S'yi birlikte gezerken görmüş. Arkadaşlığımızı yanlış anlamıştır. Düğünden erken ayrıldığım için yaşananları görmedim" diye ifade verdi.

M.S.'nin avukatı Aziz Çetin ise müvekkilinin meşru müdafa sınırları içinde kaldığını iddia etti. Müvekkiline verilecek cezada bunların dikkate alınmasını isteyen Çetin, müvekkiline takdir indirimi de uygulanmasını talep etti.

M.S.'yi önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, indirimlerden sonra cezayı 16 yıl 8 aya düşürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz