Arkadaşının tarlasını süren Hasan Dirik, av tüfeğiyle ödürüldü

BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde, bir arkadaşının tarlasını süren besici 46 yaşındaki Hasan Dirik, av tüfeğiyle öldürüldü. Jandarma, Dirik'i kimin öldürdüğünü belirleyip yakalamak için çalışma başlattı

Arkadaşının tarlasını süren Hasan Dirik, av tüfeğiyle ödürüldü

BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde, bir arkadaşının tarlasını süren besici 46 yaşındaki Hasan Dirik, av tüfeğiyle  öldürüldü. Jandarma, Dirik'i kimin öldürdüğünü belirleyip yakalamak için çalışma başlattı

Bugün saat 14.00 sıralarında Edremit- Kalkım karayolunun 15'inci kilometresindeki bir tarladan tek el silah sesi duyuldu. Bunun üzerine merak edip, silah sesinin geldiği tarlaya giden piknikçiler, bir kişinin kanlar içinde yerde yattığını görüp, durumu 112 ve Alo 156 Jandarma ihbar hattına bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, av tüfeğiyle vurulduğu belirlenen kişinin besicilikle uğraşan evli ve iki kız çocuğu babası Hasan Dirik olduğunu belirledi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Dirik'in yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Evi, Edremit'in Tuzcumurat Mahallesi'nde olan Dirik'in, bir arkadaşının tarlasını sürmeye yardım etmek için Havran'a geldiği öğrenildi. Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Dirik'in cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma, Dirik'i kimin öldürdüğünü belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisave İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır.[3] Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur. Büyükşehir statüsünde olan Balıkesir ili, 20 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 13. il, 2014 nüfus sayımına göre de 1.189.057 kişiyle Türkiye'nin en kalabalık 17. ilidir.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz