Aşiret düğünü sessiz sedasız

Mardin’de aşiret düğünü, deprem nedeniyle eğlencesiz yapıldı

Aşiret düğünü sessiz sedasız

Mardin’de hayatlarını birleştiren Ferhat ve Hatice Tayan çifti, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler nedeniyle, düğünlerini eğlencesiz ve sade bir törenle yaptı.
Mardin’de Bireşi ve Kejan aşiretine mensup, Kovanlı Kırsal Mahallesi'nde yaşayan Ferhat Tayan (22) ile Hatice Cenbeyli (22) hayatlarını birleştirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, daha önce ayarladıkları düğün salonu rezervasyonunu iptal eden çift, düğünlerini köyde eğlencesiz bir şekilde yaparak gelen davetlilere mevlit okuttu.

EĞLENCESİZ DÜĞÜN YAPILDI

Çifte evlilik cüzdanlarını Daşi Aşiretine mensup iş insanı Süleyman Çelik verdi. Çelik, çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Damat Ferhat Tayan’ın dedesi Mehmet Tayan, depremde hayatını kaybedenler için üzgün olduklarını ifade ederek, “Torunum Ferhat’ın düğünüydü depremden dolayı eğlencesiz sade bir tören yaptık. 15 gün önce düğünümüzü yapacaktık ama erteledik. Ertelemeden sonra bugün mevlit okuduk ve şenliksiz yaptık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Türkiye’mizin başı sağ olsun. İçimiz kan ağlıyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler