Aşırı kar, hendekler... Yüksekova'da hastalanan adam, kucaklarda ambulansa taşındı

Hakkari Yüksekova'da mevcut hendeklerin ulaşıma engeli sonrasında bir de kar yağışı eklenince hayat felç oldu. Yüksekova'da evinde rahatsızlanan hasta, mahalle sakinleri tarafından sırtlarda taşınarak ambulansa götürüldü

Aşırı kar, hendekler... Yüksekova'da hastalanan adam, kucaklarda ambulansa taşındı

Hakkari Yüksekova'da mevcut hendeklerin ulaşıma engeli sonrasında bir de kar yağışı eklenince hayat felç oldu. Yüksekova'da evinde rahatsızlanan hasta, mahalle sakinleri tarafından sırtlarda taşınarak hastaneye götürüldü

Mahalle ve köylerin tamamının yolunun kapalı olduğu ilçede, ambulansın giremediği Cumhuriyet Mahallesi'nde beyin kanaması geçiren 80 yaşındaki Ruhan Keskin, mahallelilerin sırtında sağlık ekiplerine ulaştırıldı.

İki gündür Yüksekova'da aralıksız yağan kar hayatı durma noktasına getirdi. Mahalle ve köylere ulaşım sağlanamazken, en büyük sıkıntıyı hastalar yaşıyor. Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde sabah saatlerinde beyin kanaması geçirdiğe belirtilen 80 yaşındaki Ruha Keskin'i almak için mahalleye ambulans giremeyince vatandaşlar seferber oldu. Yolu küreklerle açmaya çalışan yaklaşık 300 kişi, Ruhan Keskin'i battaniyeye sararıp, kar yagışı ve tipiye rağmen 2 kilometre sırtlarında taşıyarak ambulansın bulunduğu bölgeye ulaştırdı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Keskin, daha sonra Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Keskin'in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

MAHALLELİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Ruhan Keskin'in oğlu Alihan Keskin, annesinin hastaneye yetiştirilmesinde yardım eden mahalleliye teşekkür ederek,"Annem sabahın erken saatlerinde beyin kanaması geçirdi. 112 ve belediye ekiplerini aradık. Ancak hem belediyenin araç yetersizliği hemde aşırı kar ve tipiden dolayı yol açılamadı. Mahalle sakinlerinden yardım istedim. İnsan gücüyle yolları açarak annemi sırtlayıp ambulansa kadar taşıdık" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz