Asırlık çınar ağacı üzerinde basın açıklaması yaptı

Eskişehir'de Gürleyik Doğal Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, orman yangınlarına dikkat çekmek için 2 asırlık çınar ağacı üzerinde basın açıklaması yaptı. Elindeki bira şişesini yere atarak kıran Gürsoy, orman yangınlarının cam parçalarından çıktığını söyledi.

Asırlık çınar ağacı üzerinde basın açıklaması yaptı
Dernek Başkanı Halit Gürsoy, orman yangınlarının çıkış nedenlerine dikkat çekmek amacıyla Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde bulunan 202 yıllık çınar ağacı üzerinde basın açıklamasını yaptı. Ağaca, 'Orman yangınları ciğerimizi yakıyor. Ya koruyacağız, ya koruyacağız. Nokta' yazılı pankart da asan Gürsoy, atılan cam şişelerden orman yangını çıktığını belirtti.
Elindeki boş bira şişesini çıktığı ağaçtan yere atarak kıran Gürsoy daha sonra ağaç üzerindeyken basın açıklaması metnini okudu. Gürsoy, "Sıcakların artmasıyla orman yangınları da arttı, ciğerimiz yanıyor. Yangınların sebebi ne yazık ki insan kaynaklıdır. Mangal, semaver, ateş yakmak ya da cam şişe atarak meydana gelmektedir. Bilim adamlarının açıklamalarına göre bir meşe ağacında 10 bin canlı yaşadığı gözlenmiştir. Canlıların yangın karşısında yaşadıkları dehşet vericidir. İnsanlar kendisi yangının içinde kalsa ormanları korumak için hassasiyet gösterir" dedi.
Konuşmasının ardından çınar ağacından inen Halit Gürsoy ile dernek üyeleri yerdeki kırılan bira şişesinin parçalarını süpürdü.

Kaynak: DHA