Aşkları engel tanımadı

Eskişehir'de bedensel engelli 34 yaşındaki Nadir Koç, gönlünü kaptırdığı kendisi gibi bedensel engelli olan 32 yaşındaki Reyhan Karataş'ı, aileleri evlenmelerine izin vermeyince, Ankara'daki bir yakının yanına kaçırdı. Nadir Koç ile Reyhan Karataş daha sonra aileleri izin verince Eskişehir'e gelerek evlendi. Tekerlekli sandalyedeki çiftin nikahını Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç kıydı.

Aşkları engel tanımadı
Doğuştan bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyede yaşamlarını sürdüren Nadir Koç ile Reyhan Karataş (Koç), Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu'nda evlendi. Çiftin nikahlarını Tepebaşı Belediyesi Başkanı CHP'li Ahmet Ataç kıydı. Gelinin şahitliğini Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, damadın şahitliğini ise Tepebaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasin Özkaya yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Ata evlilik cüzdanını gelin Reyhan Koç'a verdi. Başkan Ataç ile Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı gelin ve damada birer küçük altın taktı.
Damat Nadir Koç, Reyhan ile Sakatlar Derneği'nde tanıştıklarını, 9 yıldır arkadaş olduklarını söyledi. Evlenmeye karar verdiklerinde ailelerinin karşılarına engeller çıkardığını anlatan Nadir Koç, bunun üzerine kaçmaya karar verdikleri belirtti. Bir süre önce kaçıp Ankara'ya gittiklerini ve bir yakının yanında kaldıklarını söyleyen damat Koç, ailelerinin evlenmeleri kabul etmeleri üzerine Eskişehir'e döndüklerini belirtti.
Kendisinin ve eşinin Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi'nde çalıştığını belirten Nadir Koç çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

ARTIK MUTLU OLMAK İSTİYORUZ

"Biz 9 yıldır birbirini isteyen, seven bir çiftiz. 9 yıllık hasreti bugün sona erdiriyoruz. Biz mutluyuz. Bizden sonraki engelli bireylere de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Sevenler ayrı durmasınlar ben bunu istiyorum. Biz çok zorluklar yaşadık. Ben eşimi kaçırdım. Maceralı bir Ankara kaçışıydı. Bir takım sorunlarımız olmuştu. O yüzden yeter dedik. Artık biz de mutlu olmak istiyoruz dedik. Ve mutluluğumuzu da hiç kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Müsaade etmeyeceğiz ve bir ömür boyu da birlikte yaşayacağız."
Gelin Reyhan Koç da mutlu olduğunu söyleyerek, "Nadir beni kaçırdı. Bazı sorunlar vardı. O yüzden ben de sevdiğim için, artık olmayacak dedim. Gidelim dedim. O da gidelim deyince kaçtık. Ankara'ya gittik" dedi.

Kaynak: DHA