(ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, demokrasi için basın özgürlüğü şart dedi!

Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, demokrasilerin olmazsa olmazlarından birinin de özgür basın olduğunu söyledi.

(ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, demokrasi için basın özgürlüğü şart dedi!

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, demokrasilerin olmazsa olmazlarından birinin de özgür basın olduğunu söyledi. Başkan Okkalı, gerçek demokrasilerde basının hür ve sansür edilemez olduğunun altını çizdi.

Başkan Okkalı, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demokrasilerde basının çok önemli işlevinin olduğunun altını çizen Okkalı, "Gerçek demokrasinin olduğu ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erkinden sonra dördüncü güç olarak basın gelmektedir. Halkın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma özgürlüğünü sağlayan basının önemi çok büyüktür. Kamuoyu adına denetim yapan medyanın ne kadar özgür olduğuna bakarak o ülkelerdeki demokrasinin seviyesini anlamak mümkündür. Gece gündüz demeden halkın haber alma özgürlüğü için çalışan medya mensupları yeri geldiğinde şiddete maruz kalıyorlar, hapse atılıyorlar, bazen de görevleri başında hayatlarını kaybediyorlar. Maalesef üzülerek görüyoruz ki birçok ülkede en fazla baskıya basın kuruluşları ve basın çalışanları maruz kalıyor. Ülkemizde de basın özgürlüğü Anayasal teminat altına alınmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mutafa Kemal Atatürk, basının önemini ’Basın bir ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir’ sözleriyle ifade etmektedir. Bu nedenle şiddete dönüşmeyen hiçbir düşünce mahkum edilmemeli, gazeteciler hapse atılmamalı, basın araçlarına el konulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Okkalı, mesajında şunları kaydetti:

"Öte yandan medyanın özgürlüğü önemli olduğu kadar yaptığı habercilik de büyü önem taşıyor. Maalesef üzülerek görüyoruz ki habercilik adıyla şiddet ve teröre hizmet eden, milli birlik ve bütünlüğümüze zarar veren yayınların içinde olan medya kuruluşlarının varlığı da unutulmamalıdır. Asli vazifesini yapan basın kuruluşlarının habercilik faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. 15 bin üyesi bulunan ASMMMO’nun milli birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize katkı yapan basın çalışanlarının her zaman yanında olduğunu belirtmek isterim. Bu vesileyle tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, emeğin, alın terinin hakkının teslim edildiği, basın özgürlüklerinin demokrasimize yakışır bir şekilde yaşandığı, güzel günler temenni ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz