Atanamayan öğretmenler Van'dan seslendi: 100 bin adil atama istiyoruz

Atanamayan öğretmenler Van'da eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Hakkari, Şırnak, Ağrı, Bitlis ve Kars’tan gelen atanamayan öğretmenler de katıldı.

Atanamayan öğretmenler Van'dan seslendi: 100 bin adil atama istiyoruz

Daha önce Ankara ve İstanbul bir araya gelen ve 100 bin atama talebinde bulunan 2022 KPSS grubu öğretmenleri, atama taleplerini yinelemek için bu kez Van ve İzmir’de eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Eyleme, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Bitlis ve Kars’tan çok sayıda atanamayan öğretmen katıldı. Öğretmenler, üzerinde “Vanlıyam, şanlıyam, 100 bini almaya kararlıyam”, “Ağrı Dağı’ndan Van Gölü’ne kalktık geldik 100 bine”, “Bitlis’te beş minare, beri gel 100 bin beri gel”, "Kafkas Kars’tan çıktık yola 100 bini almaya geldik Van’a” yazan pankartlar taşıdı.

Öğretmen Etkinlik Platformu tarafından "Doğu'dan Batı'ya 100 bin öğretmen" başlığı altında düzenlenen basın açıklamasını, atanamayan öğretmenler adına Pınar Balaban okudu.

'ADİL ATAMA İSTİYORUZ'

2022 yılında iptal edilen KPSS dolayısıyla beş farklı oturum halinde sınava tabi tutulmak zorunda kaldıklarını belirten Balaban, “Yaşadığımız stres, ertelenen hayatlarımız, umutlarımız ve öğrencilerimize kavuşma arzumuz göz önünde bulundurulduğunda 100 bin adil dağılımlı öğretmen atamasının ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Açıklamada, atamayı bekleyen öğretmenlerin, 21 Ekim'de KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlattıkları mücadelenin tek amacının öğrencilerine kavuşmak olduğu vurgulanarak, “Bu gaye istikametinde Cumhuriyetimizin 100. yılında, hiçbir branşı mağdur etmeden, adil dağılımlı 100 bin öğretmen ataması için sesimizi gerek sosyal medyadan gerekse meydanlardan duyurduk. Bizler yurdumuzun dört bir yanında görevimizi yapmaya, öğrencilerimizi çağdaş eğitim anlayışıyla topluma kazandırmaya hazır cumhuriyet öğretmenleriyiz" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz