ATV Kim Milyoner Olmak İster 1 milyonluk soru (KMOİ) Galatasaray Liseli yarışmacıda

ATV Kim Milyoner Olmak ister son bölüm çok büyük ilgi ile izlendi. Kim Milyoner Olmak İster 21 Haziran tarihli yayınlanan programda ,lk defa ir yarışmacı 1 milyonluk soruyu görme imkanına ulaştı. Peki Kim milyoner olmak ister 1 milyonluk soru ne idi?

ATV Kim Milyoner Olmak İster 1 milyonluk soru (KMOİ) Galatasaray Liseli yarışmacıda

ATV Kim Milyoner Olmak ister son bölüm çok büyük ilgi ile izlendi. Kim Milyoner Olmak İster 21 Haziran tarihli yayınlanan programda ,lk defa ir yarışmacı 1 milyonluk soruyu görme imkanına ulaştı. Peki Kim milyoner olmak ister 1 milyonluk soru ne idi? Cevabının Bill Gates olduğu öğrenilen Kim Mliyoner olmak İster 1 milyonluk soru ve KMOİ başvuru şartları ve detayları dahil tüm gelişmeler haberimizde.

Sunuculuğunu Kenan Işık'ın yaptığı Kim Milyoner Olmak İster'in 1 Haizran 2013 tarihli bölmnde Şeyma Özil "Heredot’un yazdığı, Mısır firavununun dilin kökeni deneyinde, doğunca çobana verilerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?" şeklindeki  A) VER B) ANNE C) EKMEK D) SU şıklarının bulunduğu 1 Milyonluk soruya büyük bir cesaret örneği göstererek A şıkkı Ver yanıtını verdi. Sorunun doğru cevabı Ekmek olmasıyla Şeyma evine 250 Bin TL'ye veda ederek 15 Bin TL ile dönmüştü: O tarihten sonra yaşanan bir ilk de dün akşam gerçekleşti ve Galatasaray Lisesi son sınıf öğrencisi Çağdaş İrfan yıldırım, 1 milyonluk soruyu görme imkanına ulaştı.

İşte o soru; 

Lisedeyken bir arkadaşıyla okulun ders programını hack leyerek kendisini sadece kızların olduğu sınıflara yerleştiren kişi kimdir? soruldu sorunun şıkları olarak ise

A- Steve Jobs

B- Mark Zuckerberg

C- Bill Gates

D- Elon Musk

Şıkları verildi ve yarışmacının doğru şıkkı bulması istendi

Doğru Cevap C - Bill Gates

GEÇTİĞİMİZ GÜN DE ÇOK KONUŞULMUŞTU

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya katılan yarışmacı, kazandığı paranın bir bölümünü dolara çevirip "Yüksek bir yerden aşağıya doğru saçmak" istediğini söyledi. "Paraları toplayanları izleyip mutlu olmak istediğini" söyleyen yarışmacı, paraları dolara çevirmesini ise üzerinde, Atatürk olan paraları yere atmamak olarak açıkladı.

CAN KURTARAN JOKER

Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Nami Başer, yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de adının sık sık "telefon jokeri" olarak verilmesiyle dikkat çekiyor.

Sabah'ın haberine göre, öğrencileri tarafından "Her şeyi bilen hoca" olarak tanınan ve okul içinde çok sevilen Prof. Dr. Nami Başer, Kim Milyoner Olmak İster yarışması izleyenleri tarafından sosyal medyada ise "Cankurtaran joker" olarak tanımlanıyor.

Ayaklı kütüphane gibi

Son olarak Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Öykü Sofuoğlu'nun 3 Haziran'daki yarışmasında telefon jokeri olarak yayına bağlanan Başer, sorunun yanlış anlaşılması ve sürenin yetmemesi nedeniyle cevap veremedi. Programın sunucusu Murat Yıldırım, telefon jokeri olarak Nami Başer'in seçilmesi üzerine, "Kadrolu telefon jokeri Nami hocamız, kendisini artık herkes tanıyor. Buraya da bekliyoruz. Öğrencileriniz gelmediği için ne zamandır sizi arayamıyoruz, kusura bakmayın" diyerek hem yarışmaya davet etti hem de şakalaştı. Yıldırım, yarışmacı Öykü Sofuoğlu'na "Herkes neden Nami hocamızı seçer" diye de sordu. Sofuoğlu ise "Çünkü Nami Hoca ayaklı kütüphane kelimesinin sözlük anlamıdır, muhteşem bir bilgi birikimine sahiptir" yanıtını verdi.

5 telefona 4 doğru cevap

Üniversitenin Sinema ve Tiyatro Kulübü danışman hocası da olan ve öğrencilerinin sorularını yarışma dışında da yanıtsız bırakmayan Başer, "Birçok öğrencim yarışmada telefon jokeri olmam için geliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 20 kişi geldi. Bugüne dek 5 kez arandım ve 4 kez müdahale edebildim. Bir defasında arandığımda telefonum meşguldü bağlanamadım. Son katıldığımda ise yanlış anlaşılma oldu zamanımız yetmedi soruya cevap veremedim" dedi.

Okulu birincilikle bitirdi

Galatasaray Lisesi mezunu Prof. Dr. Nami Başer, lisenin Tevfik Fikret'ten sonra en yüksek ortalamayla mezun olan öğrencisi oldu. Galatasaray Lisesi'ni birincilikle tamamladı ve dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün sağladığı özel bir bursla Strasbourg Üniversitesi Felsefe ve Edebiyat Bölümü'nde okudu.

YILDIRIM HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Yaşam koçu Dr. Said Sözühikmet'in kaleme aldığı 'Yaşamın Göremediğimiz Şifreleri' kitabının tanıtım ve imza günü, önceki gün Ataşehir'de Palladium'da Murat Yıldırım ile eşi İmani Elbani'nin de katımıyla düzenlenecekti.Murat Yıldırım rahatsızlanınca imza günü ertelenedi.

İmza gününe dakikalar kala rahatsızlanan Murat Yıldırım, alandan ayrılmak zorunda kaldı. Hastanenin yolunu tutan Murat Yıldırım, imza gününü de ileri bir tarihe erteledi. Yıldırım'ın bir göz hastalığı olduğu ve bu nedenle hastaneye götürüldüğü söylendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz