Avcılarda cemevi için gösteri

Avcılar'a bağlı Yeşilkent mahallesinde bir grup, cemevi kurulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Avcılarda cemevi için gösteri

Yeşilkent'te cemevi yapılması istenen ve inşaat halinde bulunan binanın önünde, 27 Alevi derneği adına konuşan Tokat Zile Karşıpınar Köyü Derneği Başkanı Hasan Algül, belediye tarafından daha önce cemevi yapılması planlanan binanın yine belediye tarafından boşaltılmak istendiğini savundu.

Algül, ''Bu durum mahallede önemli bir nüfusa sahip olan Alevi vatandaşlar olarak bizleri rencide etmekte, inanç ve ibadetlerimizi yaşama özgürlüklerimizi engellemektedir'' dedi.

Mahallede cemevi dışında, başta imar sorunu olmak üzere başka bazı sorunların da bulunduğunu belirten Algül, ''Belediyeden mahallemizin bir an önce imara kavuşturulmasını, altyapı ve dere ıslahı çalışmalarının tamamlanmasını, mahalle nüfusuna göre yeterli sayıda okulun yapılmasını ve yarı inşaat halinde bulunan cemevinin inşaatının bir an önce tamamlanarak, alevi yurttaşlar ve derneklere teslim edilmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

Mahallelilerin de katıldığı açıklama sırasında yarı inşaat halindeki binaya ''Kültür merkezi değil, cemevi istiyoruz'', ''Belediyenin değil halkın cemevini istiyoruz'' yazılı dövizler asıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz