Avrasya Tüneli geçiş ücreti açıkandı

Avrasya Tüneli açılış tarihinden sonra geçiş ücretleri de belirlendi

Avrasya Tüneli geçiş ücreti açıkandı

Avrupa ve Asya yakasını birbirini yerin altndan tamamlayan Avrasya Tüneli için geri sayım başladı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak olan boru tünel geçişi için heyecan dorukta. Peki ya geçiş ücretleri konusunda yapılan açıklama n oldu

AVRASYA TÜNELİ AÇILIŞ TARİHİ

Deniz altındaki tünel inşaatı tamamlanmasının ardından, karada devam eden bağlantı yollarlındaki çalışma da hummalı bir şekilde sürüyor. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 km iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2’şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD Dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Projenin İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor. Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Sadece araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli’nde otomobil içindeki yolcular için ödeme yapılmayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler