Görüş Bildir

Avukata DHKP-C propagandası suçlaması

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ınşehit edilmesi olayı sonrasında Antalya'da DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan avukat Hakan Evcin, savcılıkta ifade verdi.

Avukata DHKP-C propagandası suçlaması
Antalya'da geçen hafta DHKP-C terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlamalarına yönelik gözaltına alınan 19 kişiden savcılık sorgulaması sonrasında 3'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrolle, diğerleri de tamamen serbest bırakıldı. Bu kapsamda avukat Hakan Evcin de terör örgütünün propagandası yapma suçlamasıyla Antalya Adliyesi'nde terörle mücadele savcılığına ifade verdi.
Gözaltına alınanlara yönelik şüpheliler arasında kendisi de olduğu gerekçesiyle müdafiliği kabul edilmeyen Evcin'e, avukat arkadaşları destek verdi. Savcılık ifadesine ilişkin bilgi veren Evcin'in müdafi avukatı Münip Ermiş, geçen hafta Antalya'da Özgürlükler Derneği'ne yönelik operasyon kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Evcin'e yönelik suçlamaların dört konuda olduğunu kaydetti.
Suçlamaların 19 Aralık 2014 günü cezaevi katliamlarına yönelik protesto, Berkin Elvan'ın doğum günü ve katillerinin bulunmasına yönelik iki eylem, Kızıldere katliamı protestosuna katılmak, Facebook'taki bir paylaşım ve gözaltılar sırasında emniyet bahçesinde basına röportaj vererek DHKP-C propagandası yapmak olduğunu belirten Ermiş, Terörle Mücadele Kanunu'na göre terör örgütü propagandası için söz, tutum ve davranış gerektiğini, ancak bu suçlamaların hiçbirinde slogan, pankart gibi şeylerin olmadığını söyledi.
Ermiş, “Avukatlar adalet arayışını hem sokak, hem adliye, her yerde haykırır. Bu soruşturmanın, avukatları hak mücadelesinden yıldırmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Olaya ilişkin savcılık soruşturması devam ediyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi