Görüş Bildir

'Ayakkabı kutusu' haberine beraat

Dönemin Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ayakkabı kutularında bulunan dolarlarla ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Antalya'da Beyaz Gazetesi'nden Ahmet Dökdök ile Gündem Gazetesi'nden Müjgan Işık hakkında açılan dava beraatle sonuçlandı.

'Ayakkabı kutusu' haberine beraat
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan Müjgan Işık ve Ahmet Dökdök ile avukatı Nizamettin Sağır hazır bulundu. Davanın müştekisi Süleyman Aslan ile avukatı Ersan Şen ise duruşmaya katılmadı. Mahkemede son sözleri sorulan sanıklardan Müjgan Işık ile Ahmet Dökdök, basın özgürlüğü kapsamında gazetecilik görevi yaparak kamuoyuna tarafsız bir şekilde olayları duyurduklarını söyledi. Her 2 sanık da beraatlerini talep etti.
Ahmet Dökdök ayrıca, yaptıkları haberden dolayı kendisine bir ceza verilmesi halinde hükmün geri bırakılmasını istemediğini de sözlerine ekledi. Mahkeme, suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle her iki sanığın da beraatına karar verdi.
Ahmet Dökdök duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Bu olaylar bazılarını o kadar çok rahatsız etmiş olmalı ki, belli kesimleri şikayette bulundular. Bizler de bu şikayet kapsamı içinde zamanı boşa harcamış kişiler olduk. Oysa ki bizim görevimiz mahkeme kapılarında sürünmek değil, halkımıza doğru bilgileri aktarmaktır. Ancak adalet de yerini buldu. Eğer bana bir ceza verilseydi, bunun ertelenmemesini istediğimi duruşmanın başında da talep ettim. Eğer bir ceza verilseydi, bunu şeref madalyası gibi göğsümüze takıp bu cezayı yatar çıkardık" dedi.
Ahmet Dökdök'ün avukati Nizamettin Sağır da 17 Aralık öperasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan dönemin Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın şikayeti üzerine bu davanın açıldığını söyledi. 17 Aralık operasyonuyla ilgili haber yapmaktan dolayı soruşturmanın gizliliğinin ihlali gerekçesiyle bu davanın açıldığını söyleyen Sağır, "Mahkeme bu haberlerin gazetecilik anlayışı içinde yapıldığı gerekçesiyle beraat kararı verdi" dedi.



Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi