Görüş Bildir

Aydın öğretmen Silopi'deki köy okulunu koleje çevirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Ceylan Köyü İlk-Ortaokulu'na eğitim yılı başında müdür olarak atanan Yozgatlı Aydın Vural, verdiği sözü yerine getirerek köy okulunu koleje çevirdi. İlçeye 3 kütüphane ve 20 bin kitap kazandıran Aydın Vural, eğitime yaptığı büyük katkılar nedeniyle köy sakinlerinin beğenisini topladı.

Aydın öğretmen Silopi'deki köy okulunu koleje çevirdi
Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortakolu(nda Aralık 2010 yılında atanan ve 4 yıl bu okulda görev yaptıktan sonra Ceylan Köyü İlk-Ortaokulu Müdürlüğü'ne atanan Aydın Vural, eğitim yılı başında köy okulunu koleje çevirme sözünü yerine getirdi. 4 ayrı köyden 140 öğrencesi bulunan okulun kolej haline dönüştürülmesi için sosyal paylaşım sitesi üzerinden çağrılar yapan ve kampanyalar başlatan Aydın Vural'a çeşitli il ve kurumlardan büyük destek geldi. Okula bilişim sınıfı yaparak içerisine teleskop, mikroskop ve deney malzemeleri alınmasını sağlayan Vural, ayrıca okula hikaye, roman ve çeşitli kaynakların yer aldığı bir kütüphane kazandırdı.

GİYSİ VE OYUNCAK TOPLADI

İlk kez teleskop gören öğrenciler, duvarlara asılı tarih ve genel kültür konusunda yardımcı bilgileri okuma fırsatı da buluyor. Okulda maddi durumu iyi olmayan ve ana sınıfında okuyan minik öğrenciler için sosyal paylaşım sitesi üzerinden temin ettiği kışlık giysi ve oyuncakları dağıtan Vural, okuldan çok başarılı öğrencilerine yetişeceğine inandığını söyledi.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Okul öğrencilerden Zeynep Kasımoğlu, İzmir ve İstanbul'daki öğrencilerden hiç bir farklarının kalmadığını belirtirken, Tamer Mungan ise, "Ben de bu sene geldim bu okula. Aydın hocayı çok seviyoruz. Bizimle basketbol oynuyor, futbol oynuyor. Aydın hoca bize çok yardımcı oluyor" dedi.

YAPTIĞI FAALİYETLER

Vural öğretmen Silopi'de görev yaptığı 5 yıl içerisinde şu faaliyetleri gerçekleştirdi: "2011 yılında Sanat Sokağı'nda 'Televizyonu kapat kitap aç' konulu halka açık alanda kitap okuma kampanyası. 2012 yılında 500 öğrenciye giysi sağlanması, kırtasiye yardım kampanyası. 200 kişilik çok amaçlı kültür salonu ve tiyatro sahnesinin yapılması. 2013 yılında sandalye masa, raf ve 500 kitabın toplanıp modern bir kütüphanenin kurulduğu, 'Her okula bir kütüphane kampanyasi' ile 'Bir yetimi de sen güldür kampanyası'. 2014 yılında okur- yazar buluşmaları, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na 5 bin kitaplı bir kütüphane yapılması. Silopi esnafının iki ay boyunca kitap okumasının sağlandığı 'Silopi okuyor kampanyası'. 2 engelliye akülü sandalye alınan 'engelleri kaldıralım' projesi, 'Silopi- Soma oyuncak kardeşliği' projesi. 2015 yılında 12 köy, 3 merkez okula toplam 8 bin kitap bağışının yapılması kampanyası."
Silopi'ye 5 yılda 3 kütüphane kazandıran Aydın Vural öğretmene, sosyal paylaşım siteleri ve ülkenin dört bir yanından gönderilen kitap sayısının ise 20 bini geçtiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi