Aydın'da hırsızlık operasyonu

Hırsızlık yapmak amacıyla suç örgütü oluşumuna gittikleri ileri sürülen gruba yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına aldı

Aydın'da hırsızlık operasyonu

Aydın'ın Söke ilçesinde, hırsızlık yapmak amacıyla suç örgütü oluşumuna gittikleri ileri sürülen gruba yönelik operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 ay önce başlatılan operasyonda Aydın merkez ile Söke, Kuşadası, Didim ve Nazilli ilçelerinde, Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde, İzmir'in Tire ve Menderes ilçelerinde ve Konya'da çeşitli olaylara karıştığı belirlenen şahıslar üzerinde yapılan araştırmalar ve teknik takip sonucu 18 kişi suçüstü yakalanarak tutuklandı.

Suç örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında bugün, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 418 polis ve 52 aracın katıldığı, ''Misafir-1'' kod adlı operasyon düzenlendi. Çeşitli adreslere yapılan baskın ve aramalar sonucu 20 zanlı gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 22 kilo 697 gram esrar, 5 bin 758 kök Hint keneviri, 1 otomobil, 1 motosiklet, altın ve ziynet eşyaları, çok sayıda elektronik cihazın yanı sıra 6 küçükbaş hayvan ve müzik aletleri de ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz