Ayırmaya çalıştığı kavgada öldürüldü

Adana'da çiftçilik yapan Veysel Yıldız, amcasının karıştığı bir kavgayı ayırmaya çalışırken silahla vurularak öldü.

Ayırmaya çalıştığı kavgada öldürüldü
Kozan İlçesi'nin Cerit Mahallesi'nde aralarında husumet olan 48 yaşındaki Bayram Sönmezer ile 53 yaşındaki Ahmet Yıldız, dün saat 17.00 sıralarında ayçiçeği tarlasında karşılaştı. İddiaya göre, Sönmezer ve Yıldız arasında eski husumetten kaynaklı tartışma çıktı. Bu sırada Ahmet Yıldız'ın yanında bulunan yeğenleri Veysel ve 25 yaşındaki Fatih Yıldız araya girerek tartışmanın kavgaya dönmesini önledi.
Yıldız, daha sonra yeğenlerini yanına alarak traktörle tarladan ayrılırken, Bayram Sönmezer oğlu 27 yaşındaki Erhan'ı arayarak, "Ahmet ile kavga ettik. Köye geliyorlar silahları al ve önlerini kes, ben de geliyorum" dedi. Pompalı tüfek ve tabancayı alarak dışarı çıkan Erhan Sönmezer, mahallede Ahmet Yıldız'ın önünü kesti. Bayram Sönmezer'in de kısa sürede olay yerine gelmesiyle birlikte iki grup arasında çekiç ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı.
Kavga sırasında Erhan Sönmezer, pompalı tüfekle ateş etmek isterken araya girenler son anda tüfeği aldı. Bir türlü sakinleştirilemeyen Erhan Sönmezer bu kez belinden tabancayı çıkarıp Ahmet Yıldız'a ateş etti, ancak tabancadan çıkan kurşunlar, kavgayı ayırmaya çalışan Veysel Yıldız'a isabet etti. Göğsüne 3 kurşun isabet eden Veysel Yıldız ile çekiç ve sopalarla yaralanan Ahmet Yıldız ve yeğeni Fatih olay yerine çağırılan ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Bayram Sönmezer ve oğlu Erhan olay yerinden kaçtı.
Bir çocuk babası Veysel Yıldız, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayı duyup hastaneye gelen Yıldız'ın yakınları ölüm haberiyle sinir krizi geçirdi. Ahmet Yıldız ile yeğeni ise, tedavilerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Ekipler, Erhan Sönmezer ile babasını yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz