Ayşe Sağlam'ın organları ile 5 kişiye umut oldu

KONYA'da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk annesi 46 yaşındaki Ayşe Sağlam'ın organları 5 kişiye umut olacak.

Ayşe Sağlam'ın organları ile 5 kişiye umut oldu

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde yaşayan Ayşe Sağlam 28 Mayıs günü geçirdiği beyin kanaması sonucu Konya Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sağlam'ın dün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından organları bağışlanan Sağlam'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları ameliyatla alındı. Sağlam'ın böbrekleri tarifeli uçakla İstanbul Acıbadem Hastanesi, karaciğeri de İstanbul Başkent Hastanesi'ne gönderilirken, korneaları ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. 
BÖBREKLER TAM DOKU UYUMLU HASTALARA
Operasyonu gerçekleştiren Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahı Prof. Dr. Gökhan Moray, şunları kaydetti:
"Hastamız 28 Mayıs günü beyin kanaması nedeniyle hastanemize getirildi. Yapılan tedavilere rağmen hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Aileyle yapılan görüşme sonucunda organları bağışlandı. Karaciğer istanbul Başkent Hastanesi'nde acil bildirim yapılan bir hastaya nakledilecek. Şans eseri böbrekler için pek rastlamadığımız şekilde tam doku uyumu olan 4 hasta çıktı. Hastaların ikisi de İstanbul'daydı. Kornealar ise Konya'daki hastalarda kullanılacak." 
Ayşe Sağlam'ın yakınları ise organ bağışının daha önceden söz konusu olmadığını, ancak organları ile yaşatmak için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

DHA

Kaynak: DHA