Ayvalık'ta sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezindeki menfezler taşarken, işyeri ve evleri de su bastı. Yağmur sonrası metruk bir ev ile lisenin bahçe duvarı yıkıldı.

Ayvalık'ta sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Ayvalık'ta aralıklarla süren sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi'nin Şehitlik mevkiindeki yol su altında kaldı. Araçlar yolda ilerlerken güçlük yaşadı. Ayrıca Aşıklar Köprüsü ile Macaron Mevkii arasındaki tali yol da suyla dolup taştı. Ayvalık'ın Sefa Çamlık Mahallesi'nde bulunan Laka Mevkii'ndeki evlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. İlçe merkezindeki metruk bir ev ile Atatürk Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarı yıkıldı. Duvarın altında kalan bir otomobilde maddi hasar oluştu. Altınova'daki ekili tarım arazileri ile zeytinlikler de suyla dolup taştı.

BAŞKAN GENCER: HER ŞEY KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, şiddetli yağış sonrası can kaybının bulunmamasının tek teselli olduğunu vurguladı. CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kentin yılda metrekareye 600 kilo yağış aldığını belirtti. 14 saatte metrekareye düşen 162 kilo yağmurla, yıllık rakamın çeyreğine ulaşıldığını söyledi. meteoroloji verilerine göre akşam yağmurun tekrar beklendiğini kaydeden Başkan Gençer, Ayvalık Belediyesi'nin tüm birimlerinin bu ikinci dalga yağışa hazırlandığını söyledi. Başkan Gençer, "Allah'a çok şükür şiddetli yağış nedeniyle Ayvalık'ta herhangi bir can kaybı yok. Evlerini su basan vatandaşlarımızı evlerinden alıp, belediyemize ait otelimize ve yine belediyemiz bünyesindeki Yaşlılar Bakımevine alıp buralarda misafir edeceğiz. Şu an için her şey kontrolümüz altında" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz