Bağcılar'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, Samsun'da geçtiğimiz gün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op.Dr.Kamil Furtun için iş bırakarak hastane bahçesinde toplandı.

Bağcılar'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Burada öldürülen doktor Kamil Furtun için çalışanlar saygı duruşunda bulundu. Programa katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir açıklama yaptı.

“SAMSUN'UN EN ÇOK AMELİYAT YAPAN GÖĞÜS CERRAHIYDI"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Gümüş, öldürülen doktor Kamil Furtun'un Samsun'da sevilen bir doktor olduğunu hatırlatarak, “O, Samsun'un en çok ameliyat yapan göğüs cerrahıydı. En riskli vakaları yapıyordu. Arkasında binlerce hastası olan bir hekimdi. Hastaneyle hiçbir sorunu yoktu. Hastanenin abisiydi. Bu kadar sevilen bir kişiyi, bir kahpe geliyor ve katlediyor. Biz bu olayın arka planını takip edeceğiz" dedi.

HASTANEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTTIRILACAK

Hastanelerde artık güvenlik önlemlerinin arttırılacağını belirten Gümüş, “Silahlı bir kişinin hastanelerimize girmesini istemiyoruz. Bu konuda güvenlik limitleri üst düzeye çıkarılacaktır. Tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Kaynak: DHA