Bağımlılıklarından kurtulmak için

Aktaş, “"Bağımlılıklarından kurtulmak için 115 hattı ile ve Diyarbakır Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde yüz yüze destek oluyoruz" dedi.

Bağımlılıklarından kurtulmak için

Yeşilay Bölge Koordinatörü Muhammed Ay ve Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Fesih Aktaş, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yeşilay Strateji İletişim Müdürü Özlem Güller Ünal, Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Ünal, bağımlılıkla mücadele konusunda basın mensuplarından destek istedi.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Fesih Aktaş'ında yaptığı konuşmada, "Bağımlılık, sadece kullananı değil, ailesini ve çevresini de son derece olumsuz etkileyen bir hastalık. Yeşilay olarak bu önemli sorunla bilimsel ve kanıta dayalı metotlarla tüm dünyaya örnek bir mücadele sergiliyoruz. Yeşilay çalışanları ve gönüllüleri olarak; aynı sorumluluk bilinciyle çalışmalara ve faaliyetlere var gücümüzle devam ediyor, bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin her ilinde yer alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz ile alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda bağımlı aile ve yakınlarını da sürece dâhil ederek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasına destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN BİRÇOK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Önleme çalışmaları bağımlılıklarda çok değerli olduğunu söyleyen Aktaş, "Tam da bu amaçtan yola çıkarak Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye'nin en büyük ve yaygın bağımlılık eğitim programı olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı yürütüyor, öğrenci ve yetişkinlerin bağımlılıklar konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyoruz. Bunun dışında okullarda sigara, alkol ve madde denemiş ya da kullanan öğrencilere 'Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı' ile henüz bağımlılık oluşmadan engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aktaş, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması ve Benim Kulübüm Yeşilay Projesi ile okullarda en değerli varlığımız olan çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutmak için birçok çalışma yürütüyoruz. Kısacası bağımlılıkla mücadele kapsamında yürüttüğümüz önleme ve müdahale çalışmalarımızın tümünde topluma daha fazla fayda sağlayabilme amacı taşıyoruz. Bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan bir Yeşilay vizyonuyla; 102 yıllık bilgi ve tecrübelerimizi Ülke Yeşilayları ile dünyaya aktarırken ülkemizde de bağımlılıkla mücadelemizi daha geniş kitlelere yaymaya ve teşkilatımızı güçlendirmeye devam ediyoruz." dedi.

"BAĞIMLILIKLARINDAN KURTULMAK İÇİN 115 HATTI İLE VE DİYARBAKIR YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZLERİMİZDE YÜZ YÜZE DESTEK OLUYORUZ"

Tüm faaliyetlerini bağımlılıklarla mücadelede bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler kullanarak yürüttüklerini dile getiren Aktaş, "Yeşilay Bilim Kurulumuz ile bilimsel çalışmaların ve içeriklerin sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Bağımlılık ile ilgili akademik camiaya ve uygulayıcılara yönelik bilimsel yayınlar hazırlıyor, bağımlılıkların önlenmesi konusunda topluma doğru ve güvenilir bilgilerin verilmesinin kaynağını oluşturuyoruz. Bu amaç doğrultusunda çeşitli dergiler, alanında farkındalık oluşturan kitaplar ve önemli raporlar yayımlıyoruz. Bağımlılıklarından kurtulmak için danışan insanlarımıza; 115 hattı ile ve Diyarbakır Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde yüz yüze destek oluyoruz. Diyarbakır Yeşilay Danışmanlık Merkezi, açıldığı 2019 yılı şubat ayından bu zamana kadar toplamda 535 kişinin hayatını değiştirdi. Danışanlarla toplam 2221 görüşme gerçekleştirildi." diye belirtti.  

Aktaş, "Diyarbakır Yeşilay Şubemizin 'Robotik Kafe Projesi' ise Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Kafemizle bölgemize, bölgemiz insanına, değer katacak birçok etkinlik düzenlenmiştir. Programlama günleri, yapay zekâ geliştirici programlarına dair eğitim, elektronik malzemelerin incelenmesi, robotların kod şemasının ve mantığının anlatılması, zekâ geliştirici oyunların oynanması ve oynatılmasının yanında; gençleri Türkiye'de öne çıkan şirket sahipleri ya da CEO'ları ile buluşturan girişimcilik, inovasyon ve kişisel gelişim günleri adı altında faaliyetler düzenlendi. 'Karacadağ Destekliyor, Yeşilay Proje Yazıyor' eğitim projesine katılım sağladığımızı da bildirmek isterim. Bu proje, şube personeli ile gönüllülerine yönelik proje döngüsü yönetimini içeren bir eğitim programıdır. Şubelerin hayata geçirmek istediği proje fikirlerinin oluşturabilmesi için eğitim hizmeti verilmesini sağlamıştır." dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz